x

Anne Linnet nummer 1 på hitlisten

Anne Linnet nummer 1 på hitlisten

To uger efter udgivelsen af sit meget roste nye album ”Akvarium” er Anne Linnet gået op på førstepladsen af den officielle danske hitliste og har dermed banket MGP 2007-cd’en af den førsteplads, den har besat i adskillige uger.

Det er første gang i 18 år, at en Anne Linnet-plade ligger nummer 1 på hitlisten. Sidste gang, det skete, var med albummet ”Min Sang” med tekster af Johannes Møllehave – den med hits som ”Time Og Dag Og Uge” og ”Lille Messias”.

Anmelderne har i den grad kastet roser efter ”Akvarium”. Eksempelvis skriver Kim Skotte i Politiken, at ”Anne Linnet har lavet en af sine bedste udgivelser til dato” og uddeler de maksimale seks hjerter, mens både Ekstra Bladet og Nyhedsavisen tildeler fem ud af seks stjerner. Information giver ikke stjerner, men Klaus Lynggaard skriver her, at "Anne Linnet har føjet endnu et hovedværk til sin produktion".

GAFFAs Jan Opstrup Poulsen er dog ikke så imponeret. Han giver kun to ud af seks stjerner og skriver blandt andet, at ”Akvarium” ”...virker tung og kunstig i sin meget tilbageskuende produktion. Det er lyden af poprock fra en svunden tid, og nok sælger 80’er-compilations, men kun som en genkendelsens glæde, og ”Akvarium” er ikke et opsamlingsalbum.”

Lyt og døm selv, fristes man til at sige.

På top 40-albumhitlisten er der i denne uge i øvrigt syv nyheder, hvor de fem dog – årstiden tro – er opsamlinger med henholdsvis Poul Krebs (nummer 4), Andrea Bocelli (nummer 13), Santana (nummer 26), Thorleifs (nummer 30) og Sebastian (nummer 37). Af regulære nyudgivelser er Dave Gahans andet soloalbum ”Hourglass” ny som nummer 16, mens Neil Youngs ”Chrome Dreams II” går ind som nummer 20.

Og hvis vi så lige skal vende tilbage til Anne Linnet for en stund, så kan vi nævne, at hun i aftes indledte sig Danmarksturné i Trommen i Hørsholm, og hendes turné fortsætter til følgende byer:

01 nov Trommen Hørsholm
02 nov Gjethuset Frederiksværk
03 nov Grønnegades Kasserne Næstved
08 nov Skråen Ålborg
09 nov Train Århus
10 nov Musikcompagniet Fjerritslev
4 nov Sønderborghus Sønderborg
15 nov Sysseltinget Hjørring
16 nov Skivehallerne Skive
17 nov Tobaksgården Assens
22 nov Viften Rødovre
23 nov Horsens Ny Teater Horsens
24 nov Teater & Musikhuset Silkeborg
28 nov Pavillionen Grenå
29 nov Musikhuset Vejle
30 nov Musikhuzet Rønne
01 dec Pumpehuset København
02 dec Vostrup Musikteater Vostrup

Se hele ugens top 40


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA