x

Dansk hyldest til Elton John

Dansk hyldest til Elton John

I de seneste par år er der udkommet markante danske hyldestplader til så forskellige udenlandske kunstnere som Leonard Cohen og Depeche Mode. Nu kommer der så en dansk hyldest til ære for Elton John – af den musikalsk lidt mere midtsøgende art, ganske som emnet for hyldesten.

Hyldestpladen med den enkle titel ”Den Officielle Hyldest Til Elton John” kommer i anledning af Elton Johns 60 års fødselsdag tidligere på året, nærmere betegnet 25. marts. En fødselsdag, som allerede er blevet markeret med en opsamlings-cd og fejret ved en stor, international hyldestkoncert i Madison Square Garden i New York, foreviget på en netop udsendt dvd.

Elton John har personligt godkendt det danske initiativ og har skrevet en kort tekst til cd’ens booklet, som vi her bringer uoversat:

"Forty years ago my job was to sing covers of other people's hits. Songs stay alive because people sing them - it's a huge compliment for a writer when other artists record your songs. Thank you all for these recordings. Best wishes, Elton"

Elton John har været musikalsk aktiv i næsten 40 år og har til dato solgt over 250 millioner plader. Det er jo rart at høre om kunstnere, der kan leve af deres musik.

Tracklisten til den danske hyldest ser således ud:
1. Peter Frödin/Søs Fenger – Don’t Go Breaking My Heart
2. Søren Sko - Tiny Dancer
3. Danseorkestret - Rocket Man
4. Anders Blichfeldt - Someone Saved My Life Tonight
5. Erann Drori - Im Still Standing
6. Kasper Winding - Love Song
7. Stig Kreutzfeldt - Your Song
8. Michael Bundesen - Blue Eyes
9. Martin Brygmann – Daniel
10. Jimmy Jørgensen - Sorry Seems To Be The Hardest Word
11. Moonjam – Song For Guy


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA