x

GAFFA-Prisen: Og vinderne er...

GAFFA-Prisen: Og vinderne er...

Se et stort fotogalleri fra GAFFA-Prisen her

Se hele showet online her

Det var det internationale danske succesband Volbeat, der blev de store vindere, da GAFFA-Prisen 2016 foran 1800 personer blev uddelt i den helt nye og fyldte koncertsal Odeon i Odense lørdag den 11. marts. Volbeat fik tre priser, nemlig Årets Danske Band, Årets Danske Hit (”For Evigt”) og Årets Danske Hard Rock/Metaludgivelse (”Seal the Deal & Let’s Boogie”).

Der var to priser til Dizzy Mizz Lizzy for Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Rockudgivelse (begge ”Forward in Reverse”) og to priser til Mads Langer for Årets Danske Mandlige Kunstner og Årets Danske Popudgivelse (”Reckless Twin”).

blev Årets Danske Kvindelige Kunstner, Gulddreng blev Årets Nye Danske Navn, Phlake fik prisen for Årets Danske Urban-Udgivelse (”Slush Hours”) og Trentemøller for Årets Danske Elektroniske Udgivelse (”Fixion”). Prisen til MØ blev i øvrigt præsenteret af en af hendes byfæller, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Den nyindstiftede pris Årets Danske Livenavn gik til Lukas Graham, mens GAFFAs Specialpris til stående ovationer blev uddelt til The Savage Rose under ledelse af Annisette for 50 års lang og tro tjeneste på den danske og internationale musikscene. Læs motivationen for tildelingen af GAFFAs Specialpris til The Savage Rose nederst.

Politiske taler

Annisette takkede selv blandt andre Mads Langer for tidligere på aftenen at være kommet med en meget politisk tale, der blandt andet kritiserede regeringens uddannelsesloft. Annisette sagde selv, at Danmark havde en "møgbeskidt regering", som ødelagde miljøet og sammen med andre "møgbeskidte regeringer" bombede lande i Mellemøsten, kommentarer som medførte stor jubel i salen.

I den internationale afdeling var priserne bredt fordelt. Bruno Mars modtog prisen for Årets Internationale Udgivelse (”24K Magic”), Metallica blev Årets Internationale Band, Beyoncé blev Årets Internationale Kvindelige Kunstner, afdøde David Bowie Årets Internationale Mandlige Kunstner, Twenty One Pilots fik prisen som Årets Internationale Nye Navn, og Justin Timberlake stod bag Årets Internationale Hit (”Can’t Stop the Feeling”).

GAFFAs læsere har i perioden 1. januar-21. februar haft mulighed for at stemme på årets musiknavne fra ind- og udland. I alt har 16.015 læsere afgivet deres personlige stemmer i 18 kategorier, hvilket er ny rekord. De nominerede i hver kategori var de fem kunstnere, der havde fået flest læserstemmer blandt kandidaterne, som var indstillet af GAFFAs redaktion på baggrund af deres præstationer i 2016. De endelige vindere var de navne, der har fået flest læserstemmer i de enkelte kategorier. Modtageren af GAFFAs Specialpris er udpeget af GAFFAs redaktion.

De optrædende ved showet var Aksglæde, Bisse, Katinka, Kellermensch, Simon Kvamm, Soleima og Turbolens med den tidligere Mew-guitarist Bo Madsen i front for et orkester bestående af lutter børn. Vært var Thomas Skov, kendt fra en række underholdningsprogrammer på DR. P6 Beat-vært Carsten Holm og P7 Mix-værtinde Sandie Westh lavede interviews med de optrædende og nominerede undervejs.

Kellermensch åbnede showet med "Bad Sign", og Bisse sluttede med hittet "Seks hjerter" til stående applaus.

GAFFA-Prisen er arrangeret i samarbejde med Tuborg Musik og Odense Kommune.

GAFFA er Danmarks største og ældste musikmagasin og har eksisteret siden 1983. GAFFA har ifølge TNS Gallup cirka 164.000 månedlige læsere på print og ifølge Dansk Online Index cirka 200.000 månedlige læsere online.

Følg GAFFA på Facebook - Twitter - Instagram

Du kan deltage i samtalen om GAFFA-Prisen 2016 på de sociale medier ved at benytte #gaffaprisen

 

Se et stort fotogalleri fra GAFFA-Prisen her

 

GAFFA-Prisen 2016 – og vinderne er:

Årets Danske Udgivelse

Dizzy Mizz Lizzy: ”Forward in Reverse”

Årets Danske Band

Volbeat

Årets Danske Kvindelige Kunstner

Årets Danske Mandlige Kunstner

Mads Langer

Årets Nye Danske Navn – i samarbejde med Tuborg Musik

Gulddreng

Årets Danske Hit

Volbeat: ”For evigt”

Årets Danske Rockudgivelse

Dizzy Mizz Lizzy: ”Forward in Reverse”

Årets Danske Popudgivelse

Mads Langer: ”Reckless Twin”

Årets Danske Urban-Udgivelse

Phlake: ”Slush Hours”

Årets Danske Hard Rock/Metal-udgivelse

Volbeat: ”Seal the Deal & Let’s Boogie”

Årets Danske Elektroniske Udgivelse

Trentemøller: ”Fixion”

Årets Danske Livenavn

Lukas Graham

GAFFAs Specialpris

The Savage Rose

Årets Internationale Udgivelse

Bruno Mars: ”24K Magic”

Årets Internationale Band

Metallica

Årets Internationale Kvindelige Kunstner

Beyoncé

Årets Internationale Mandlige Kunstner

David Bowie

Årets Nye Internationale Navn – i samarbejde med Tuborg Musik

Twenty One Pilots

Årets Internationale Hit

Justin Timberlake: ”Can’t Stop the Feeling”

 

 

Motivationen for tildelingen af GAFFAs Specialpris til The Savage Rose

I en tid, hvor der bliver delt ærespriser ud til højre og venstre for et par hurtige hits, vil GAFFA gerne hædre et af de mest betydningsfulde og banebrydende navne i dansk musikhistorie. Et band, der har inspireret både med sin fantastiske musik og med sin åbne og nysgerrige indstilling til livet og til andre folkeslag og kulturer.

Det er i år 50 år siden, at bandet for første gang samledes i en kælder i Søborg for at skabe ny musik sammen, som siden hen har ført bandet ud på en lang musikalsk rejse. I debutåret 1967 spillede bandet deres første koncert på Plænen i Tivoli. Året efter sendte de deres selvbetitlede debut-lp på gaden, og i alt er det blevet til hele 24 album. Gruppen har fejret bemærkelsesværdige triumfer som beatorkester i 60’erne, hittet med balletmusik i 70’erne, har prøvet kræfter med både gospel og soul og været en vægtig politisk stemme ikke mindst i 70’erne og 80’erne samt fået et stort comeback til hitlisterne i 90’erne. Men bandet har aldrig været væk, og i deres 50 års jubilæumsår i år har de allerede spillet tre udsolgte koncerter i Det Kongelige Teater, og uden at røbe for meget kan vi godt afsløre, at bandet vender tilbage til de store scener på landets festivaler.

Den centrale kerne i bandet har gennem årene bestået af parret Thomas Koppel og Annisette suppleret af skiftende musikere gennem tiden. Thomas Koppel forlod os desværre i 2006, men det er en stor fornøjelse at kunne hædre Annisette (og The Savage Rose) i levende live for deres enestående bidrag til dansk musikliv – og historie. Tak er kun et fattigt ord.

 

Se et stort fotogalleri fra GAFFA-Prisen her

Se hele showet online her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA