x

Heartland Festival klar med nye navne til Talks-programmet – blandt andre Michael Stipe

Heartland Festival klar med nye navne til Talks-programmet – blandt andre Michael Stipe

Fynske Heartland Festival har løftet sløret for fire nye navne til Talks-programmet, heriblandt et stort musikalsk ikon fra den amerikanske rockscene.

Der er nok af spændende samtaler at se frem til på Heartland Festival, hvor Michael Stipe (billedet) fra legendariske R.E.M. i samtale med Douglas Coupland og Olafur Eliasson i samtale med Joshua Oppenheimer netop er blevet føjet til festivalens Talks-sektion.

Hos arrangørerne har man store forventninger til de nye bookinger. 

“Jeg tror med rette, at man kan tillade sig at have store forventninger til de to samtaler, vi offentliggør i dag – jeg glæder mig i hvert fald”, fortæller Heartland Festivals programchef, Rasmus Quistgaard.

I sidste uge tilføjede Heartland Festival verdensnavnet Eddie Vedder til musikprogrammet, og allerede nu er der altså flere store navne inden for musik og kunst klar til den ambitiøse festival i de smukke omgivelser, der til sommer fylder blot to år.

Amerikanske Michael Stipe, tidligere forsanger i nu hedengangne R.E.M. og nu billedkunstner, skal i samtalen med den canadiske forfatter Douglas Coupland diskutere betydningen af egoer i for eksempel kunst, medier og reality-tv. Douglas Coupland er anset som en af de mest begavede kritikere af vestlig populærkultur og er især kendt for 1991-romanen "Generation X".

I samtalen mellem den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og den amerikanske, dansk bosatte filminstruktør Joshua Oppenheimer er fokus på kunstneres ansvar og mulighed for at påvirke den verden, de skaber kunst i. Olafur Eliasson er verdenskendt for sine store installationer og udstillinger, mens Joshua Oppenheimer fik sit internationale gennembrud med den Oscar-nominerede dokumentarfilm “The Act of Killing”.

Moderator på de to samtaler er henholdsvis Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik og DR2-vært Mikkel Munch-Fals. Heartland Festival finder sted 2.-4. juni ved Egeskov Slot.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA