Surprise-koncertfilm på CPH:DOX: When Saints Go Machine i samarbejde med lukningstruede Copenhagen Phil

Surprise-koncertfilm på CPH:DOX: When Saints Go Machine i samarbejde med lukningstruede Copenhagen Phil

På fredag den 24. marts viser CPH:DOX koncertfilmen ”60 minutes of When Saints Go Machine”. Filmen tager udgangspunkt i fire sange fra sidste måneds koncert med When Saints Go Machine og symfoniorkesteret Copenhagen Phil. Efter koncertfilmen vil både When Saints Go Machine og Den Sorte Skole spille uddrag fra Den Sorte Symfoni nr. 2.

Kulturminister Mette Bock har i en kronik i Jyllands-Posten tidligere i denne måned udtalt, at Copenhagen Phil bør spille på sidste vers og lukkes. Det på trods af at en lang række markante rytmiske musiknavne, blandt andre Oh Land, Mew og Love Shop, i de senere år har samarbejdet med orkestret i dets ”60 Minutes” koncertformat for at vise, at et symfoniorkester har mange udtryksmuligheder, som også kan fange det unge publikum.

Før koncertfilmen fører Copenhagen Phils musikchef Uffe Savery sammen med en håndfuld af orkestrets musikere publikum ind i den symfoniske verden. Efter koncertfilmen er der paneldebat med en række af de rytmiske musikere, der tidligere har samarbejdet med det lukningstruede orkester i deres ”60 minutes” koncertformat – og nu alle støtter op om orkestrets overlevelse. 

When Saints Go Machine, Copenhagen Phils huskomponister Den Sorte Skole samt komponisterne Karsten Fundal og Christian Balvig medvirker alle i paneldebatten. Også Den Sorte Skole har med deres symfoni nr. 2 optrådt med Copenhagen Phil. Musik, der blev til i samarbejde med Fundal, og som blev opført med orkestret i 2016 i "60 minutes"-festivalen. Efter debatten vil både When Saints Go Machine og Den Sorte Skole spille uddrag af Den Sorte symfoni nr. 2.

Koncerten med When Saints Go Machine og Copenhagen Phil den 4. februar fik imponerende seks stjerner af GAFFA. Anmelder Torben Holleufer skrev blandt andet: ”Man var fanget, ja, tryllebundet fra starten, men for undertegnede åbnede det for alvor op, da der blev blændet op for den fantastiske Parix (…), hvor orkestret tog sangen af sted og sangeren syntes at flyve med." Læs mere om den elektriske koncertoplevelse lige her.

Sangene i koncertfilmen er optaget under denne koncert, så forhåbentlig er den tryllebindende stemning fanget på kamera. Filmen er lavet af instruktør Andreas Munksgaard og kan opleves på fredag på CPH:DOX.

 

Åbningskoncerten med Animal Collective bliver en afsutningskoncert

I torsdags skulle Animal Collective søskende-parret Avey Tare og Abby Portner have åbnet CPH:DOXs koncertprogram 2017, men koncerten blev uden Avey Tare, som var fanget i en snestorm.

Det går selvfølgelig ikke, og på søndag den 26. marts kl. 20.00 rykker Avey Tare og Abby Portner ind i Social Cinema på Kunsthal Charlottenborg. Vi krydser fingre for et rigtigt forårsvejr, så der ikke sker flere aflysninger, og så Avey Tare og Abby Portner kan lukke og slukke med en audiovisuel optræden i festivalens farverige sofabiograf, som er forberedt særligt til lejligheden.

Bliv helt klar med When Saints Go Machines sang "Parix", som måske har fået en plads i koncertfilmen – og se en teaser til filmen nederst:Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA