x

Fabriken-medstifter ansat af Train

Fabriken-medstifter ansat af Train

Mange århusianske koncertgængere begræd situationen, da spillestedet og natklubben Fabriken tidligere på året lukkede og slukkede efter et par år, der ellers udefra betragtet virkede særdeles succesfulde. Nu er én af Fabrikens to stiftere og manden, der til det sidste kæmpede for Fabrikens overlevelse, Alexander Nitze, blevet rekrutteret af spillestedet Train, som har ansat den blot 22-årige ildsjæl i en stilling med titlen musikalsk projektmedarbejder.

Mens Trains musikprofil er af den bredt appellerende slags, var Fabriken anderledes niche-orienteret og præsenterede mere eller mindre obskure bands og artister, som næppe var kommet til byen uden Fabriken. Det kan således synes en smule mærkværdigt, at Train kan bruge en mand som Alexander Nitze, men alting har naturligvis sin forklaring.

Se blot, hvad Trains kunstneriske leder, Helle Rysholt, har at sige om ansættelsen:

”Vi har gennem de sidste par år haft en rigtig god kommunikation med Fabriken. Så det har været en naturlig udvikling af den dialog, vi hele tiden har haft med Alexander. Da Alexander og kompagni blev enige om at lukke Fabriken, har vi fået mulighed for at få en god generator fra undergrundmiljøet ind på Train, så vi forhåbentlig på sigt kan præsentere navne, som byen er blevet fattigere på, efter at Fabriken er lukket.”

Meget tyder altså på, at Train lurer på en profilændring eller i hvert fald en udvidelse af det nuværende repertoire. Således er det planen, at Alexander Nitze skal videreudvikle Trains idéer og projekter, og ikke mindst at han skal indgå i Trains daglige bookingteam. Endelig skal han fungere som sparringspartner og inspirator vedrørende nye tiltag på Train Natklub.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA