Video: Savage Rose modtager og takker for "GAFFAs Specialpris"

Video: Savage Rose modtager og takker for "GAFFAs Specialpris"

Ved GAFFA-Prisen 2016 modtog Savage Rose "GAFFAs Specialpris", der hædrer gruppen som et af de mest betydningsfulde og banebrydende navne i dansk musikhistorie. Se motivationen nederst.

Det var en glad og bevæget Annisette, der til stående ovationer modtog "GAFFAs Specialpris" til Savage Rose. Det er i år 50 år siden, at bandet for første gang samledes i en kælder i Søborg for at skabe ny musik sammen, og det har siden ført bandet ud på en lang musikalsk rejse. 

I videoen hylder Annisette blandt andet den unge, danske musikscene og vigtigheden af at hæve sin stemme og sige fra overfor politisk uretfærdighed.

Se takketalen her:

 

Motivationen for tildelingen af GAFFAs Specialpris til The Savage Rose

I en tid, hvor der bliver delt ærespriser ud til højre og venstre for et par hurtige hits, vil GAFFA gerne hædre et af de mest betydningsfulde og banebrydende navne i dansk musikhistorie. Et band, der har inspireret både med sin fantastiske musik og med sin åbne og nysgerrige indstilling til livet og til andre folkeslag og kulturer.

Det er i år 50 år siden, at bandet for første gang samledes i en kælder i Søborg for at skabe ny musik sammen, som siden hen har ført bandet ud på en lang musikalsk rejse. I debutåret 1967 spillede bandet deres første koncert på Plænen i Tivoli. Året efter sendte de deres selvbetitlede debut-lp på gaden, og i alt er det blevet til hele 24 album. Gruppen har fejret bemærkelsesværdige triumfer som beatorkester i 60’erne, hittet med balletmusik i 70’erne, har prøvet kræfter med både gospel og soul og været en vægtig politisk stemme ikke mindst i 70’erne og 80’erne samt fået et stort comeback til hitlisterne i 90’erne. Men bandet har aldrig været væk, og i deres 50 års jubilæumsår i år har de allerede spillet tre udsolgte koncerter i Det Kongelige Teater, og uden at røbe for meget kan vi godt afsløre, at bandet vender tilbage til de store scener på landets festivaler.

Den centrale kerne i bandet har gennem årene bestået af parret Thomas Koppel og Annisette suppleret af skiftende musikere gennem tiden. Thomas Koppel forlod os desværre i 2006, men det er en stor fornøjelse at kunne hædre Annisette (og The Savage Rose) i levende live for deres enestående bidrag til dansk musikliv – og historie. Tak er kun et fattigt ord.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA