x

Roskilde Festival Højskole har taget første spadestik

Roskilde Festival Højskole har taget første spadestik

For første gang i 48 år opføres en ny almen højskole i Danmark fra grunden. Eleverne på Roskilde Festival Højskole skal fra 2019 skabe nye fællesskaber på tværs af arbejdet med musik, kunst og kultur.

Efter 12 års planlægning og finansiering påbegynder Roskilde Festival Højskole omsider byggeriet af den første almene højskole bygget fra grunden i Danmark i 48 år. Første spadestik blev taget i går, den 27. marts, og i denne uge påbegynder byggearbejdet.

Med sin placering på en tidligere fabriksgrund i det kreative Musicon-område i Roskilde bliver højskolen nabo til et kreativt miljø kun én kilometer fra festivalpladsen. Området tæller i forvejen værksteder, et danseteater, en skate-park og det kulturhistoriske museum for ungdomskultur, Ragnarock.

I Roskilde by er der stor tilfredshed at spore ved udsigten til den kommende højskole. Ikke mindst hos byens socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen, der var med til at tage første spadestik:

“Roskilde Kommune er et stærkt regionalt centrum inden for musik, kultur og uddannelse, og Musicon får med højskolen et nyt kreativt fyrtårn. Åbningen af højskolen understreger, at vi i Roskilde kan noget særligt, når vi spiller sammen”, siger Joy Mogensen.

Det er det internationalt anerkendte arkitektfirma MVRDV fra Rotterdam i Holland og COBE i København, der står bag arkitekturen. Byggefasen varer frem til efteråret 2018, og højskolen åbner for det første hold elever i januar 2019. Tilmelding til Roskilde Festival Højskole er åben.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA