x

Nye navne til Spot Festival

Nye navne til Spot Festival

Igen i år vil Aarhus-spillestedet Tape være en del af Spot Festival, den 4. - 7. maj, hvor dets fornemste opgave vil være at bringe festivalen til Mejlgade. Det gøres med en række koncerter, og i dag er de sidste navne til programmet blevet offentliggjort.

Program på Tape under Spot Festival er nu helt færdigt. De netop offentliggjorte bands er præget af lyden fra både den aarhusianske og københavnske undergrund, nye toner og mysteriøse konstellationer.

De netop offentliggjorte navne er:

 

Boundaries

Boundaries er en moderne omfavnelse af den britiske postpunkscene med elementer af støjrock. Boundaries’ sæt vil primært bestå af numre fra de igangværende indspilninger af deres debut-ep, der udkommer til efteråret.

 

Ecstasy In Order

Bandet er lyden af Pulp og Pet Shop Boys i den ultimative 2016-forening. Bandet har lige udgivet deres anden Ep ”XI01”, der med dansable sange henvender sig til morgensfestens sidste pulsslag.

 

Eli

Eli spiller en blanding af dreampop og psych. Eli udgav singlen ”Okay” i febuar, men helheden i gruppen opleves bedst i liveform.

 

Hong Kong

Hong Kong er et nyt ungt band, som fik tildelt en plads på Politikens liste over 2016’ bedste sange. Gruppens tekstunivers kredser om livet i evigt solskin og tager udgangspunkt i en noget fragmenteret helhed.

 

Lød

Det eneste indspillede bevis på eksistens af Lød er deres små hektiske YouTube-klip, men nu træder Lød frem i lyset med udgivelsen af ”Folder”, som udkommer den 9. marts. På “Folder” demonstrerer gruppen sit særlige musikalske udtryk, hvor de kombinerer elementer fra tysk krautrock og canadisk postpunk med dansksproget lyrik.  

 

San Pedro

San Pedro er et af de nyere band fra den aarhusianske undergrund og byder på fængende energiudladninger. Bandet har kun udgivet en enkelt sang via Soundcloud, ”Prince”, som byder op til rock-dans.

 

Shiny Darkly (billedet)

“Shiny Darkly er lyden af maskiner, der runger i fabrikshaller. Lyden af skærende guitarer, dundrende trommer, hårde effektive basgange, brutale violinstrøg og iskolde synthflader tilsat masser af rumklang og forceret sang og skrig. Kort sagt: Shiny Darkly er beskidt og mørk støjrock.” Sådan lyder GAFFA-anmelder Ivan Rods beskrivelse af gruppen.

 

Soon

De fem medlemmer i Soon er mellem 19 og 20 år. Alle medlemmer har været aktive i det aarhusianske musikmiljø, før de sommeren 2016 begyndte at spille sammen. Soon laver musik i krydsfeltet mellem r&b/soul, hiphop og pop. Lyden er karakteriseret af både traditionelle r&b/soulelementer og moderne elektroniske elementer som synths og samples.

 

Spines

Det københavnske band, der har rumsteret i den danske undergrund i godt og vel et år, har udarbejdet et repertoire af enormt intense sange med deres post-punkudtryk.

 

The Love Coffin

I 2015 slap The Love Coffin en fem numre lang ep, ”Veranda”, efter at de i mere end tre år ikke havde været andet end et rygte i den københavnske undergrund.

 

Tots

Tots er et nyt århusiansk garage-rockband. Bandet har blot et par sange på Soundcloud, men har allerede gjort en del væsen af sig i undergrunden. Sangene er intense og energifyldte skæringer med fængende melodie


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA