x

Steve Earle indspiller Nirvana

Steve Earle indspiller Nirvana

Countrysangeren Steve Earle udsender "nyt" album den 9. april. "Sidetracks" kommer blandt andet til at indeholde B-sider, soundtrack-numre og cover-versioner.

Mest interessant er nok Steve Earles version af Nirvanas "Breed", som er en one take-version, der indtil nu kun har været tilgængelig på den japanske version af "Transcendental Blues", Earles seneste album fra 2000.

Om Nirvana siger han til rollingstone.com: "Der er meget få ting, der er så vigtige for musik som Nirvana; Kurt Cobain havde et rigtigt rockband med rigtige sange, og det var ikke set i rigtig lang tid."

Udover "Breed" er der også en coverversion af Bob Dylans "My Back Pages" og en duet med Sheryl Crow på det nye album.

Steve Earle har efter en lang nedtur - med et enormt kokainmisbrug - i halvfemserne haft stor succes med sin roots-agtige countrymusik. Men på "Transcendental Blues" begyndte man at kunne opleve en mere rocket sound. Denne sound vil også være at finde på Earles næste "rigtige" album. Om dette album udtaler Steve Earle til rollingstone.com, at: "Det er en meget, meget, meget politisk plade, for der er ingen grund til at skrive sange om piger lige nu."

Steve Earle optræder i øvrigt på årets Roskilde Festival med sit band The Dukes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA