x

Dicte optræder med Copenhagen Saxophone Quartet

Dicte optræder med Copenhagen Saxophone Quartet

Dicte er kendt for ikke at være bange for at indgå i usædvanlige musikalske konstellationer. Hun har eksempelvis optrådt med et lille jazzensemble, med Torben Westergaards jazzorkester Oktober, og nu gør hun det igen. Denne gang med Copenhagen Saxophone Quartet suppleret med sitar, tablas og kontrabas.

Konstellationen optræder to gange i denne uge, allerede i aften den 7. november på Plex og igen fredag den 9. november i Krudttønden, begge i København og begge som en del af den igangværende Wundergrund-festival, hvor musikere fra jazz, rock, klassisk, elektronika, hiphop og meget mere mødes på en række københavnske spillesteder, og forhåbentlig spændende musik opstår.

Sidste år, også ved Wundergrund-festivalen, prøvede Dicte for første gang at optræde i selskab med Copenhagen Saxophone Quartet, hvis evne for at spille blæserarrangementer med etniske undertoner i den grad fascinerede rocksangerinden. Siden har det været et stort ønske for Dicte at skabe musik sammen med denne klassiske kvartet – og i forbindelse med Wundergrund Festival 2007 er det så lykkedes.

Copenhagen Saxophone Quartet er et af Danmarks mest anerkendte kammermusikensembler. Siden debuten i 1998 har kvartetten turneret i Irland,Tyskland, Belgien, Skandinavien, Østrig, Kroatien, USA, Island, UK, Italien, Polen og har deltaget i et officielt besøg i Slovenien med det danske regentpar.

Ud over Dicte selv på vokal og guitar og Copenhagen Saxophone Quartet (sopransaxofon: Torben Snekkestad, altsaxofon: Maret Petersen, tenorsaxofon: Anders Banke og barytonsaxofon: Charlotte H. Andersson) består orkesteret ved disse to koncerter af Dictes mangeårige samarbejdspartner Mika Vandborg på sitar og kor, Frank Juul på tablas og Bastian Sjelberg på kontrabas. Repertoiret er fortrinsvist en række af Dictes egne sange – i arrangementer lavet specielt til disse koncerter af Henrik Lindstrand, Claus Mathiesen, Anders Brødsgaard og Torben Snekkersten.

Til Wundergrund-festivalen kan man også nå eksempelvis at høre Marie Key i selskab med de klassiske musikere i Wärme-kvartetten og jazz/world-pianisten Irene Becker. Denne konstellation kan opleves i Kulturhuset Islands Brygge torsdag den 8. november.

Ligeledes kan man eksempelvis høre rapperen Per Vers i clinch med det klassiske ensemble Zoom i Vanløse Kulturhus fredag den 9. november. Det er anden gang, Zoom og Per Vers optræder sammen – første gang var til årets Spot-festival, hvor samarbejdet udløste fire stjerner og pæne ord fra GAFFAs anmelder.

Dictes hjemmeside

Læs mere om Wundergrund-festivalen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA