x

The Savage Rose giver gratis koncert mod tortur

The Savage Rose giver gratis koncert mod tortur

Legendariske Savage Rose, nybagte modtagere af GAFFAs Specialpris ved GAFFA-Prisen, er hovednavn på årets Diginity Day i Kongens Have den 10. juni. Der er gratis adgang.

Den 10. juni inviterer Diginity Day – Dansk Institut Mod Tortur til fest i Kongens Have, hvor hele familien kan samles omkring god musik, sjove aktiviteter, lækker mad og drikke. Alt sammen for at sætte fokus på en ganske alvorlig sag, nemlig tortur.

Det er fjerde år i træk, at Diginity kalder til folkefest, og i år bliver det med Savage Rose som hovednavn. Bandet kan i år fejre deres 50 års jubilæum med festivalkoncerter, nyt album og bogudgivelse, i øvrigt forfattet af GAFFAs mangeårige skribent Michael José Gonzalez.

 ”Jeg er meget glad for at være inviteret med til Diginity Day. Vi skal fejre livet den dag – med musik, sange og fællesskab. Vi skal samles for alle de stakkels mennesker, så de kan få noget af det liv tilbage, som blev taget fra dem”, siger forsanger i Savage Rose, Annisette Koppel.

I løbet af de sidste fem år er tortur blevet dokumenteret i 141 lande, og det anslås, at cirka 30 procent af flygtningene i Danmark har været udsat for tortur.

I de kommende uger vil Diginity præsentere yderligere tre markante artister, som vil sprede deres musik fra scenen i Kongens Have.

Der er som nævnt gratis entré.

Savage Rose er i fremragende liveform og har gentagne gange fået fem og seks stjerner af GAFFAs anmeldere. Senest på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i januar, hvor Torben Holleufer uddelte fem stjerner og blandt andet skrev: "Annisette er fortsat unik, og hendes ensemble er bedre end nogensinde. Så det blev en kreativ og modig omgang, der dels skuede tilbage, men især havde en jordnær nerve af uforfalskede rødder."  Læs hele anmeldelsen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA