x

Vandt du Marybell Katastrophy?

Vandt du Marybell Katastrophy?

Billeder: Tilde Juul, fra Spot Festival 2007

Et af årets mest omtalte navne er århusianske Marybell Katastrophy. Gruppen er centreret omkring sangerinde, sangskriver, guitarist, tangentspiller og programmør Marie Højlund, der har en fortid som keyboardspiller og korsanger i hedengangne Tiger Tunes. Omkring sig har hun den tidligere Broken Beats-bassist Maria Timm, der også har sit eget soloprojekt, og programmøren Emil Thomsen, kendt som den ene halvdel af den eksperimenterende elektro-konstellation Schweppenhäuser/Thomsen. Og musikken trækker på både pop, rock, elektronika og meget andet.

Marybell Katastrophy har både spillet på årets Spot-festival og på Roskilde Festival. Begge koncerter fik masser af roser. Eksempelvis skrev MyMusic.dk’s og GAFFAs Peter Bøggild blandt andet følgende om koncerten på Spot:

”Det blev til en pudsig og kompleks gryderet af skæve taktarter og stavblendet energi, som Marie Højlund har med sig fra Tiger Tunes, krydret med flere sprøde samples, dunkende beats og killinge-kællingekor. (...) Bandet blander ubesværet elektronisk musik med rocktoner uden benspænd og spiller ud af alle tangenter på en måde, der kun kan betyde én ting: at vi kommer til at høre meget mere til Katastrophy-kvintetten fremover… heldigvis.”

Gruppen udgiver 6. december – på eget selskab – deres debut-ep, ”This Is The One”. Ep’en udkommer i to formater:

På 10”-vinyl, i 500 nummererede eksemplarer, der hver især dekoreres af venner, familie, børn, kunstnere, fremmede og andet godt-folk. Med andre ord: ikke to covere bliver ens.

Som download udelukkende fra marybell.dk. Her kan man selv bestemme prisen. Og gruppen insisterer på, at de altså fik idéen før Radiohead!

”This Is The One” er ikke et debutalbum, påpeger gruppen – det er fem sange, der viser Marybell anno november 2007. Senere følger så flere sange. Hvilke og hvornår, er 100 procent op til bandet selv.

Du kunne nu være en af de heldige, der hver vandt to billetter til gruppens koncert på Lille Vega i København 6. december, hvor de spiller sammen med de fremadstormende guitarrockerne 1 2 3 4. Alt, du skulle gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret – som de fleste faktisk svarede forkert på – var 5.

Signe Gram
2830 Virum

Kenn A. Thisted
3500 Værløse

Tue Walchinsky
2000 Frederiksberg

Anne Christrup Kjølholm
1663 København V

Helene Brejnbjerg
1774 Kbh V

Thomas Jensen
3250 Gilleleje

Janus Clausen
2100 København Ø

Kim Münster
2730 Herlev

Mai Schunck
4700 Næstved

Stig Jarnbye
1660 Kbh V

Marybell Katastrophy på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA