Nyhed

Dee Dee Bridgewater til Copenhagen Jazz Festival

Den amerikanske jazz-sangerinde gæster Danmark for første gang siden 2011

Endnu et prominent jazznavn vil pryde plakaten for sommerens årlige jazzfestival i København, og i denne ombæring bliver det til et glædeligt gensyn med den amerikanske jazzsangerinde Dee Dee Bridgewater.

Med en lang karriere bag sig har den amerikanskfødte, men stærkt fransk inspirerede sangerinde igennem årtier formået at forme sit helt eget udtryk i jazzens verden, dels igennem sin medvirken i Thad Jones/Mel Louis Big Band, dels igennem sin egen solokarriere. Hæder har hun skam også fået med på vejen, måske mest nævneværdigt er det Grammy-vindende dobbeltalbum, ”Dear Ella” fra 1997.

Med rødder både i de klassiske standarder, i musicalverden samt den franske sangkiste er det noget af et repertoire, som Dee Dee vil gæste Danmark med. Ikke blot det, sangerinden vil også ankomme med et nyt album, der skal fungere som en hyldest til hendes personlige og musikalske ophav i form af byen Memphis, der også vil være titlen på det kommende album. Hun har selv udtalt sig om dette projekt:


"I want to honor this city, Memphis, which we call Soulsville, which has brought so much joy to so many people around the world."

Koncerten vil finde sted i Amager Bio d. 8. juli kl. 21:00.  

Og til dette må vi naturligvis lade fru Bridgewater få det naturlige sidste ord.

ANNONCE