x

Spleen United på vej med toer

Spleen United på vej med toer

Efter næsten to et halvt års ventetid er et af landets mest nævneværdige rockbands Spleen United klar med opfølgeren til det gennemførte electro-angreb der var debuten "Godspeed Into The Mainstream". Det nye album rammer butikkerne den 14. januar under titlen "Neanderthal". En titel, sangskriver og frontmand Bjarke Niemann i skrivende stund endnu ikke har fundet en fornuftig forklaring på – den passer bare til albummet og nej, coveret bliver ikke et billede af en ny tatovering (Kasper Nørlund, synth og vokal, lagde arm til debutcoveret), eller så skulle det da lige være sådan én over lænden, tilføjer sangeren jokende til GAFFA.dk

Bandet, der 15. november indleder MTV’s Spanking New Music Tour i Studenterhuset Aalborg, har indspillet størstedelen af albummet i det legendariske Puk-studio og var for nylig tre uger i Los Angeles for at indspille de sidste bidder til pladen og påbegynde miksningen. Under opholdet i staterne blev det også til et par hurtigt arrangerede koncerter.

Bjarke forklarer: – Vores producer havde aldrig set os spille live og ville gerne have muligheden for det. Men jeg tror også bare, at han gerne ville have os ud af studiet, når han miksede. Folk var generelt meget begejstrede for vores koncerter derovre, men det er svært at afkode, for de virker meget nemme at begejstre og siger hele tiden: ”you guys are amazing”.

På det nye album har kvintetten valgt at skifte den allestedsnærværende Carsten Heller ud med den amerikanske producer Michael Patterson, der har arbejdet med alt fra Jay-Z og Notorious B.I.G. til Black Rebel Motorcycle Club og She Wants Revenge. Om skiftet fortæller Bjarke:

– Patterson har en stor erfaring, der gør, at han skærer helt ind til benet, og det er dér, nerven ligger. Carsten er stadig den bedste producer i Danmark, men vi har bare lyst til at arbejde med én, der ikke kendte os i forvejen og prøve noget helt nyt, og derfor har vi heller ikke Patterson med næste gang igen. Man kan godt sige, at vi frygter at køre fast i en trummerum.

Behovet for nye tiltag kan også afspejles i den musikalske agenda: – Vores tålmodighed over for det repeterende og trancelignende i vores første sange er brugt op. Der er kommet en ny og anden energi i musikken nu. Denne nye energi kan blandt andet høres i førstesinglen "My Tribe", der både blev kåret som P3’s Ugens Uundgåelige og MTV’s Fresh-video i den første uge på gaden. Ud over førstesinglen indeholder albumet også sange som "Everybody Wants Revenge", "66" og "Under The Sun", der blev luftet til årets Spot Festival.

Spleen Uniteds hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA