x

Nyt dansk rockleksikon på gaden

Nyt dansk rockleksikon på gaden

Indrømmet, kære læser, denne nyhed er ikke helt ny, for bogen har faktisk været på gaden et par uger, men den er desværre druknet lidt i de enorme cd- og bogmængder på GAFFAs skriveborde. Men altså: Politikens mangeårige rockjournalist og –anmelder Dorte Hygum Sørensen har udgivet bogen “Rock - fra rhythm’n’blues til mash up”, en slags rockleksikon med historien om rockmusikkens historie fra 1950 og frem – med alle dens forgreninger udi eksempelvis pop, soul, heavy metal, hiphop og elektronisk musik

I modsætning til de fleste af den type bøger begynder Hygum dog ikke bare ét sted og så fortæller derudad kronologisk med navneopremsninger ad libitum. Hun har udvalgt 50 markante kunstnere fra 1950 og frem, som portrætteres forholdsvis udførligt – det vil sige på en 2-4 sider (Beatles dog 6) – og perspektiverer herfra til yderligere cirka 120 navne, der hver behandles i små bokse på 10-20 linjer. Derudover beskrives hvert årti fra 1950 og fremefter – både musikalsk og samfundsmæssigt – over nogle få sider. Alt i alt 300 siders rockhistorie i vinyl-ep-format, med righoldigt billedmateriale.

Undertegnede har anmeldt bogen og skriver blandt andet:
“Er man i forvejen nogenlunde velbevandret i rockhistorien, rummer ”Rock” ikke de store overraskelser, men det er også svært at finde en rockmusikalsk sten, der endnu ikke har været vendt og undersøgt fra alle tænkelige vinkler. Til gengæld er det godt at få samlet en række af de vigtigste kunstnere og perioder i en velskrevet, overskuelig og let læselig fremstilling, og er man endnu begynder udi rockens forunderlige verden, er der masser af brugbar information at hente i ‘Rock’.”

Læs hele anmeldelsen

Køb bogen i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA