x

90’er-duoen Lamb gæster Danmark

90’er-duoen Lamb gæster Danmark

Producer Andy Barlow og singer/songwriter Lou Rhodes dannede elektroduoen Lamb i starten af 1990’erne. Efter en længere pause fra projektet Lamb blev bandet gendannet i 2009, og nu gæster de Danmark den 4. oktober i Store Vega.

Lamb blev dannet i Manchester, og deres musikunivers har rødder i den bevægelse af trip hop, der udsprang fra Bristol i start-halvfemserne, blandet med drum and bass og aner af jazz.

Duoen har sat præg på mange danskers musikforståelse i 90’erne. Barlow og Rhodes har præsteret at trække fulde huse med deres kringlede kompositioner og genre-leg, når de tidligere har gæstet Danmark. Gruppen gav senest dansk koncert i Store Vega i 2011, hvor GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt uddelte fire store stjerner og blandt andet skrev:

"Lamb anno 2011 lever og har det godt, og var det ikke for de periodevis for massive baslinjer, havde vi været oppe på de fem stjerner." Læs hele anmeldelsen her.

Det første album ”Lamb” udkom i 1996 og satte Lamb på verdenskortet med singlen ”Górecki”. Efter bandet blev gendannet udgav de i 2011 albummet ”5”, som skete via crowdfunding fra duoens fans. Lamb har i alt udgivet syv album i perioden 1996 til 2014 og har således sat sig tungt på den britiske trip hop-trone.

Billetsalget begynder 21. april klokken 10.

Du kan høre eller genhøre Lambs gennembrudshit ”Górecki” her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA