Nyhed

Ny release-dato og koncert med Kira Skov og Maria Fausts estiske album "In the Beginning"

Udgivelsen er endelig på trapperne efter Kiras mand, Nicolai Munch-Hansens tragiske dødsfald.

Nu offentligør Kira Skov og Maria Faust den nye dato for udgivelsen af deres album ”In the Beginning” og en releasekoncert i Vor Frelser Kirke.

Efter Kira Skovs mand, Nicolai Munch-Hansens tragiske dødsfald i februar blev udgivelsen af konstellationen ”In the Beginning” udskudt, men nu er Faust og Skov i gang igen. 

Se den officielle teaser til "In the Beginning" nedenfor


Sangene på pladen er inspireret af en rejse til Estlands sydlige grænseområder, som Kira og Maria var på i begyndelsen af 2016.  Kira og Maria fandt her et univers af tabte sange og begravede historier om tab, savn, overgivelse, underkastelse, tro, ikke-tro og tilgivelse. De fandt et område, hvor tiden, i en ellers foranderlig verden, syntes at stå stille, og de fandt en gammel forladt russisk ortodoks kirke. Et glemt hjørne af Baltikum, i en region hvis historie trues af glemslens udslettelse, og som i dag ligger nærmest øde hen. Mange kulturelle og musikalske traditioner er forsvundet, dels grundet de skiftende regimers jerngreb og deres systematiske indoktrinering, dels under voksende indflydelse af det moderne samfund.

Kira og Maria blev begge stærkt grebet af de mange historiske og psykologiske lag, der åbenbarede sig i undersøgelsen af dette lille område, der skulle komme til at danne rammen og inspirationen til deres nye fælles projekt, "In The Beginning".

I den gamle kirke var der hverken vand eller elektricitet, men mod alle odds fik de to musikere arrangeret en indspilning i det betagende kirkerum. De byggede simpelthen et studie i kirken til lejligheden, fløj en stjerneproducer ind fra USA og indspillede deres fælles kompositioner med arrangementer skrevet af Maria Faust.

GAFFA var med på turen – læs vores artikel her.


Kira og Maria udtaler på deres hjemmeside, at de håber på at finde helbredelse gennem musikken, når de fortsætter deres rejse og siger tak til deres fans for den støtte, de giver.

Udgivelsen af ”In the Beginning” finder sted den 12. maj. Koncerten kan opleves i Vor Frelser Kirke den 10. maj klokken 20.00, hvor Skov og Faust vil opføre materialet i sin fulde længde med et lille 6 personers estisk kor, bestående af både mænd og kvinder, 4 blæsere, kontrabas og trommer og med Kira som den ledende historiefortæller.

Desuden vil der efter koncerten være live interview med Kira og Maria kurateret af Jan Sneum, hvor du kan høre om udfordringerne og tankerne bag projektet.


Kira Skov og Maria Faust optræder desuden på Jazz Kaar i Tallinn den 21. april samt på Jazz Ahead i Bremen den 29. april.

 


ANNONCE