Nyhed

Alicia Keys vinder Amnestys Ambassador of Conscience Award

Blandt tidligere vindere ses U2, Nelson Mandela, Peter Gabriel med flere

Hvert år fejrer Amnesty International individer og grupper, som står forrest, når det kommer til retfærdighed. I år går den fornemme Ambassador of Conscience Award til sangskriver og sangerinde, Alicia Keys.

Sammen med Alicia Keys medtager bevægelsen Indigenous People, som kæmper imod diskrimination og for flere rettigheder til de canadadiske indianere også prisen.

Alicia Keys har brugt sin karriere som vinder af 15 Grammys til at gøre opmærksom på behovet for forandring. Hun fortæller, at det er en stor ære at modtage prisen, og at hun føler sig ydmyg i tilstedeværelsen af rettigheds-bevægelsen Indigenous.


Alicia Keys er co-founder af non-profit organisationen Keep a Child Alive (KCA), der behandler børn i Afrika og Indien, som er smittet med HIV.

Prisoverrækkelsen vil finde sted i Montréal, Canada den 27. maj.

Prisoverrækkelsen er skabt af Art for Amnesty og er et initiativ for at sammenbringe internationale kunstnere for øje at skabe opmærksomhed omkring menneskerettigheder. Modtagerne af prisen har brugt deres talent til at inspirere andre til at kæmpe for og fejre menneskerettigheder for alle.


Salil Shetty, Amnesty Internationals generalsekretær udtaler, at ”The Ambassador of Conscience Award er den højeste ære, Amnesty International kan give, for at fejre de mennesker, som har vist enestående mod, når det kommer til at gå forrest i kampen om menneskerettigheder.”

The Ambassador of Conscience Award er inspireret af digtet ”From the Republic of Conscience” som den afdøde irske poet og Nobelprismodtager Seamus Heaney har skrevet til Amnesty International. Blandt de tidligere års vindere er U2, Nelson Mandela, Peter Gabriel, Angelique Kidjo, Joan Baez, Harry Belafonte, Malala og Ai Weiwei.

 


 

ANNONCE