Ugens Topsify Hit: Infernal fejrer 20 års jubilæum med "Weightless"

Ugens Topsify Hit: Infernal fejrer 20 års jubilæum med "Weightless"

Ugens Topsify Hit er Infernal med "Weightless"

En af de mest konsistente og dynamiske duoer i den dansk musik, Lina Rafn og Paw Lagermann, tager i 2017 på 20-års jubilæumsturné, hvor de i form af deres selvskabte partymonster Infernal vil præsentere publikum for et hårdtpumpende energisk show med en vanlig fandenivoldskhed. Det bliver festligt, det bliver vanvittigt, og gruppen har valgt at døbe det #InfernalRiverPissetNed tour. Det vildeste Infernal-show sprængfyldt med power, der fra første anslag fanger folk og river dem rundt. 

Infernal har designet et show, der viser den lange rejse, de har været på til dato. De vil hylde masserne, der år for år har stået trofast foran scenen siden 1997, hvor det hele startede med numre som "Sorti de L’enfer" og "Kalinka". Siden har de været insisterende uafviselige med op mod 30 single-udgivelser, der alle på fornemste vis medvirker til, at en Infernal-koncert kan virke som et overflødighedshorn af hits. 

Paw og Lina mødtes allerede som teenagere med musikken som vitalt omdrejningspunkt og har derefter været et uadskilleligt makkerpar. De fandt hinanden et sted mellem Herlev og Vanløse og har siden turnéret overalt fra Paris til Berlin og hjem igen, hvor grænserne skulle brydes med de vildeste, mest flamboyante, outrerede og teatralske optrædener. 

20 år i partybussen, der ikke ser ud til at køre i garage foreløbig.  

Infernal udgiver i de kommende uger to nye singler der på hver sin måde rydder bordet for de to årtier, der skal fejres i år. To singler med inspiration fra hvert årti, Infernal har eksisteret. 

Er udkommet: “Weightless”:

"Fra fjer til let til vægtløs…..Sådan gik det på ti minutter, da vi begyndte at snakke tekst med sangskriver Engelina, som vi har skrevet tekst og melodi sammen med. Vi satte os ned en formiddag i en baggård på Vesterbro, og på få timer lå der en sang, som handler om sex og forelskelse og glæden ved at give slip. Og føle sig så let, at man er vægtløs.

Det er flere år siden, vi lavede den første demo til "Weightless", men tiden føltes ikke rigtig til tracket. Det hele var lidt “plastic” derude på det tidspunkt. Nu er der en varme i lydene, og det organiske har fået plads. Den vibe valgte vi at forfølge ved f.eks. at hente en bassist ind. Ikke siden “Electric Light” har vi afveget fra at bruge synth-bass, men den der bløde disco-house-hygge-sommer-lethed går super godt sammen med varmen fra en “håndspillet” bas”. "Weightless" er komponeret udfra en ide baseret på nummeret 'Lonely One' med Alice Deejay."

Udkommer 5. maj - “Holding On”:

Inspirationen til dette track bunder i det første årti som band og en gave til vore fans. Mere info følger.

Hør "Weightless":

 

Hør hele ugens Topsify Denmark-playliste "Ny Musik" nedenfor på Spotify – og husk, at du kan følge den på Spotify, så bliver du løbende opdateret med den bedste nye musik.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA