x

Paramore til Danmark med nyt album i ryggen

Paramore til Danmark med nyt album i ryggen

Det amerikanske rockband Paramore giver koncert i Store Vega onsdag den 12. juli.

Paramore brød igennem i 2009 med hits som ”Ignorance” og "Twilight"-sangen ”Decode”. Kvintetten fra Tennessee er med årene blevet reduceret til en duo, men er nu en trio, og efter fire års albumstilhed er Paramore tilbage med den nye single "Hard Times", albummet "After Laughter", som udkommer 12. maj og en turné, der blandt andet fører bandet forbi København.

Da forsangerinden Hayley Williams var 13 år gammel, flyttede hun til byen Franklin, Tennessee med sin familie. Her mødte hun brødrene Josh (guitar) og Zac Farro (trommer), og Paramore blev skabt sammen med vennerne Jeremy Davis (bas) og Jason Bynum (guitar). Williams tog sanglektioner hos den kendte vokallærer Brett Manning, der har trænet sangere som Taylor Swift, Miley Cyrus og Leona Lewis. Og det er da også den kraftfulde vokal, der er i centrum på Paramores energiske rock. 
 
Paramore udgav deres første album, da bandmedlemmerne stadig var teenagere, nemlig ”All We Know Is Falling” tilbage i 2005. Albummet slog aldrig helt igennem – det gjorde opfølgeren ”RIOT!” fra 2007 til gengæld, med blandt andet den emo-punkede single ”Misery Business”. Det var dog først med albummet ”Brand New Eyes” i 2009, at Paramore for alvor høstede international succes med singler som ”The Only Exception”, ”Ignorance” og "Twilight"-hittet ”Decode”. I 2013 udkom Paramores fjerde album, der var selvbetitlet og blandt andet indeholdt singlerne "Now" og ”Still Into You”. 
 
I 2015 blev Paramore reduceret til en duo, da kun sangerinde Hayley Williams og guitarist siden 2007, Taylor York, ikke har forladt bandet i løbet af de sidste år. Duoen begyndte at arbejde på nyt materiale i marts 2016, og nu er de altså klar med et femte album som Paramore. I år er de så blevet genforenet med deres gamle trommeslager Zac Farro og er nu en trio.
 
Billetsalget starter fredag den 28. april kl. 10:00.
 
Varm op med gruppens nye single og video, "Hard Times":
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA