Nyhed

Video: Se Carsten Bjørnlund, kendt fra Arvingerne, i rollen som rocksanger

Bjørnlund er ep-aktuel med bandet Rovdrift til maj

5. maj i år er danske Rovdrift klar med ep'en ”Troløs”. Gruppens forsanger er Carsten Bjørnlund, som hovedsageligt er kendt for sin skuespillerkarriere, ikke mindst for sin rolle som Frederik i DR1-serien "Arvingerne".

Nu kan ud se videoen til singleforløberen, ”Den Brændende By.”

Rovdrift fortæller selv, at det gennemgående tema i det nye nummer og videoen skildrer et modent menneskes eftertænksomme bearbejdning af skyld. Den indfanger øjeblikket, hvor vi begår en utilgivelig fejl og sætter spørgsmålstegn ved, om vi er modne nok til at se os selv i øjnene og tage skylden og indse – og vedstå – at vi kun er mennesker.


Rovdrift prøver i nummeret at beskrive, hvordan man kommer igennem en svær tid i livet, med skyld som baggrundstema.

I en uddybelse af videoens handling beretter Rovdrift: – I begyndelsen af videoen skuer hovedpersonen ud over byens lys. En vigtig forudsætning for at komme videre i livet efter et nederlag er det tidspunkt, hvor man tør og kan overskue og acceptere mørket. En bevægelse mod noget nyt, isolationen og ikke mindst angsetn for omkostningerne ved at stå 100 procent ved sig selv og sine skyggesider, hvor meget man end fortryder dem.

I løbet af videoen bevæger vi os igennem mørket med de fire bandmedlemmer, som måske repræsenterer hver deres fase af denne bearbejdelse. Fire forskellige dimensioner og reaktioner.


Rovdrift viser os gennem mørket, og hovedpersonen ender med at kaste sig i havet. Måske for at gøre en ende på noget, eller måske som et symbol på renselse og genvunden tillid til at lade sig flyde med strømmen i fuld accept af sig selv.

Rovdrift består ud over Carsten Bjørnlund af David Hertz, Thomas Borge og Rasmus Broe, som skaber tankevækkende sange gennem inspiration fra Balkan-lyd, amerikansk folkrock og nordisk visetradition.

Rovdrift spiller release-koncert på deres nye plade på Musikcaféen i København den 4. maj.


Se “Den Brændende By” her.

ANNONCE