x

Guide: 11 essentielle koncerter i maj, der stadig er billetter til

Guide: 11 essentielle koncerter i maj, der stadig er billetter til

Efter en våd, kold og blæsende april kan du nu se frem til 11 essentielle koncerter, som du kan tage til, hvis du skal varmes op, inden sommerns festivaler for alvor går i gang. Der er billetter til dem alle – om end du skal være hurtig, hvis du skal nå at se Depeche Mode eller John Mayer, som begge melder om få billetter.

Du kan se mere information og finde links til billetter, hvis du klikker på de enkelte kunstnere.

 

4.-7. maj

Spot Festival, Aarhus  

Den aarhusianske festival behøver efterhånden ikke den store præsentation efter mere end 20 år på bagen. Festivallen har fokus på de små, upcoming kunstnere og nogle lidt mere kendte trækplastre, hvor du i år kan opleve alt fra Gulddreng til Teitur. Lowly får lov at starte festen torsdag den 4. maj på Spot Royal – her er de da også på hjemmebane, da bandet oprindeligt er fra Aarhus. Ud over musik kan du også opleve en lang række events rundt omkring i Aarhus under festivalen, hvor der både er noget til de modeinteresserede og filmnørderne.

Du kan læse meget mere om Spot Fesival lige her og købe din billet lige her.

Lyt til Teitur, hvis du skal have en blid start på dette års Spot Festival:

 

 

Fredag den 5. maj og tirsdag den 9. maj

John Mayer, Jyske Bank Boxen og Royal Arena 9. maj (få billetter begge steder)

John Mayer er en eftertragtet herre i det danske. Du kan opleve ham to steder i Danmark, men der er få billetter til begge koncerter, så du skal være hurtigt, hvis du skal nå at opleve den charmerende singer-songwriter, når han tager på sin The Search for Everything-tour. Albummet har fået prædikatet småkedelig af GAFFAs anmelder, men forhåbentlig kan John Mayer få pustet lidt liv i de nye sange, når han slår vejen forbi Jyske Bank Boxen og Royal Arena. 

Sidst han var i Danmark var tilbage i juli 2014, hvor han gæstede Tivoli. Her fik han fire flotte stjerner – og han roste det danske publikum for at være det smukkeste. Det er danskerne forhåbentligt stadigvæk.

Hør seneste udspil fra John Mayer her:

  

 

Fredag den 12. maj

Ariana Grande, Jyske Bank Boxen

Den 23-årige amerikanske sangerinde Ariana Grande giver koncert fredag den 12. maj i Boxen i Herning. Besøget sker som en del af hendes hidtil største turné, Dangerous Woman Tour. Grande blev den første kvinde i historien, og den første kunstner siden Michael Jackson, til samtidig at have tre digitale sange i Top 6 på hitlisten i USA. Imponerende. Hendes seneste album med samme titel, har da også fået en fin GAFFA- anmeldelse.

Lyt til den farlige dame her: 

 


Lørdag den 6. maj og søndag den 7. maj

Ásgeir, Train (Aarhus), 6. maj og Vega (København) 7. maj 

Ásgeir Trausti Einarsson er en af Islands største stjerner. Hans andet album udkommer den 5. maj og har fået titlen Afterglow. Ásgeir spiller to koncerter i Danmark i dagene efter udgivelsen. Det siges, at hver 10. islænding ejer debutpladen med Ásgeir. Godt nok bor der kun cirka 330.000 mennesker i Island – men det er da stadig imponerende! Ásgeir har taget Island med storm, så forhåbentligt bliver det danske publikum også blæst bagover, når han gæster Danmark. Der skal ikke herske nogen tvivl om de islandske rødder, når man lytter til den islandske kunstner.

Vurder selv, om de islandske rødder skinner igennem på et af hans ældre numre:

 

Tirsdag den 9. maj

Kiss, Forum Horsens 

Den 9. maj kan du opleve det amerikanske hardrock-band Kiss på dansk grund, når de gæster Forum i Horsens. Der bliver tale om en ganske eksklusiv koncertoplevelse, og med plads til blot 4500 tilskuere får de danske Kiss-fans mulighed for at komme rigtig tæt på den ikoniske rockgruppe – om end koncerten formentligt bliver alt andet end stille og intim.

Lyt til Kiss her:

 

Fredag den 12. maj og lørdag den 13. maj

Peter Hook & The Light, DR Koncerthuset, 12. maj og DR Koncerthuset 13. maj 

Den tidligere Joy Division- og New Order-bassist og hans nye band har turneret verden over med Joy Division- og New Order-albums, siden de debuterede med Joy Divisions legendariske debut Unknown Pleasures tilbage i 2010. Bandet har begejstret både kritikere og fans, og denne gang gælder det de to Substance-sjældenhedsopsamlinger med Joy Division og New Order.

Lyt til dem her:

 

Søndag den 14. maj

Dream Theater, DR Koncerthuset 

De progressive metalhoveder fra Dream Theater gæster Koncerthuset i maj, men der bliver næppe meget tid til at drømme sig væk, når det amerikanske metalband giver den gas. Det er ikke lang tid siden de sidste gæstede Danmark, og her fik de da også en del pæne ord med på vejen, om end de stadigvæk mangler to stjerner, som de måske kan tage denne gang. De udgav deres seneste album The Astonishing tilbage i 2016, så de spiller formentlig lidt derfra, men vil i øvrigt spille hele deres 25 år gamle album Images and Words i sin helhed – læs et nyt GAFFA-interview med sanger James LaBrie om den kommende koncert her.

 

Her kan du lytte til ét af numre fra ovenstående plade: 

 

24.-27. maj

Jelling Musikfestival 

I Jelling kan du tage hul på festivalsæsonen med alt det gode danske, hvor du kan få fornøjelsen af alt fra Rod Stewart over Kim Larsen & Kjukken til Bisse, så der er formentligt noget til alle aldersgruppe. 

Lyt til Bisse her, hvis du trænger til noget ny, stærk dansk musik:

 

 

Lørdag den 27. maj

Engage Festival, 27. maj, Refshaleøen  

Engage Festival er en splinterny festival, som er stiftet af den tidligere udsendte soldat Jeppe Michael Jensen. Festivalen kommer til at foregå på Refshaleøen, hvor du kan opleve både Mads LangerSort Sol og Dúné, og skal være med til at anerkende de danske veteraner. 

Her kan du lytte til Sort Sol, som udgiver nyt album den 19. maj, men i mellemtiden må du nøjes med noget af det lidt ældre:

 

31. maj-4. juni

Distortion Festival, Refshaleøen 

Igen i år bliver de københavnske gader fyldt op med musik, øl og glade gæster, når Distortion byder op til gadefest. Noah Carter gæster festivalen – som en opvarmning til Roskilde Festival, hvor han også kigger forbi senere på året. 

Lyt til Noah Carter her:

 

Onsdag den 31. maj (få billetter)

Depeche Mode, Parken, 31. maj (få billetter) 

Depeche Mode har netop udgivet albummet "Spirit", som blev kaldt sund sortklædt samfundskritik af Ras Bolding – og blev belønnet med fem stjerner. Forhåbentligt kan de eftethånden ældre herrer leve op til stjernerne, når de slår vejen forbi Parken i maj. 

 

Hvis du ikke er til det helt nye, så lyt til dette nummer fra Depeche Mode:

 

Der er fortsat billetter til alle koncerter og festivaler – i visse tilfælde, hvis du er hurtig. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA