Playlisten GAFFA Fresh – hør ugens bedste sange og albums

Playlisten GAFFA Fresh – hør ugens bedste sange og albums

GAFFA er tilbage med GAFFA Fresh, vores playlister med ugens bedste sange og album. Denne uge har vi hørt ny musik fra navne som Aksglæde, Sort Sol, True Nord med to Nephew-medlemmer, Lord Siva og TopGunn, The War On Drugs og mange flere.

Sort Sol er på vej med deres første studiealbum i hele 14 år "Stor Langsom Stjerne", der udkommer 19. maj, og har netop offentliggjort førstesinglen "...Like a Trance Like..." med Lydmor som gæstevokalist. Sangen er en af de mere umiddelbare på et album præget af lange, langsomme og mørke sange, at dømme efter bandets forårskoncerter.

Aksglæde er klar med singlen ”Næste Sommer”, og Aksglæde fortæller selv: – Singlen handler om, at man skal gribe chancen, mens tid er – ellers kommer man til at fortryde det inderligt. Det er i hvert fald noget, jeg kender ret godt til. På "Næste Sommer" synger jeg om at gribe kærligheden – men følelsen er jo universel, og budskabet i sangen kan bruges i alle aspekter i ens liv.

Mens Simon Kvamm har haft travlt med sin solokarriere, har Nephew-medlemmerne, guitarist Kristian Riis og keyboardspiller René Thalund, forladt deres øvelokale i Danmark og rejst ud i verden med en mikrofon og en laptop. Resultatet er samlet i projektet True Nord, der trækker på nye og gamle venskaber og krydser grænser og kulturer. Førstesinglen "It's Not About Forever" fra True Nord er skabt i mødet med sanger Mathias Bertelsen fra Thy-rockgruppen The Entrepreneurs.

For en måned siden udgav Lord Siva sit debutalbum ”3.” Debutalbummet er blevet rost og taget godt imod. Der er ikke en eneste gæst med, men Lord Siva har tidligere hintet til, at vi godt kan forvente, at der er mere i vente. Mon ikke det er derfor, at Lord Siva på ”Lapper” har besøg af TopGunn. De to gutter synger blandt andet om, at det regner, men at de har penge, så det gør ikke noget – de kan nemlig få det til at regne med lapper (penge) over en stripper.

The War on Drugs' ”Thinking Of A Place” som er ikke mindre end 11 minutter lang, udkom på vinyl til Record Store Day og er netop kommet på gaden digitalt. Stereogum kalder udspillet fra The War on Drugs ”an absolute epic”, og Pitchfork har kvitteret med ”Best New Music”-markatet. Singlen er en forløber for et kommende album, gruppens fjerde.

 

Hør sangene og mange flere i Spotify-playlisten her – og husk at følge os på Spotify, så får du automatisk besked, når vi opdaterer listen:

 

Hør også sange fra ugens bedst anmeldte nye album og ep'er med blandt andre Mark Lanegan, Ron Sexsmith og DJ Stacic.

 

Vi har også Apple Music-playlister med ugens bedste nordiske og ikke-nordiske sange og album. Playlisterne er blevet sammensat af redaktørerne af GAFFA i Danmark, Norge og Sverige.

Ugens bedste nordiske sange finder du her:

Ugens bedste nordiske album finder du her:

Ugens bedste internationale sange finder du her:

Ugens bedste internationale album finder du her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA