x

Beth Ditto gæster Danmark – hun er gået solo og tager sit eget album med på farten

 Beth Ditto gæster Danmark – hun er gået solo og tager sit eget album med på farten

Beth Ditto er nu gået solo og udkommer med sin debutplade ”Fake Sugar” den 16. juni i år, og du kan opleve hende på dansk jord onsdag den 20. september, når hun gæster Store Vega i København.

I starten af april udkom singlen ”Fire,” hvorpå man også kan høre, at Ditto ikke har forlagt hverken Gossip-sounden eller attituden i sit soloprojekt.

Gennem projektet har Ditto været overproduktiv og skrevet 65-80 sange, fortæller hun til radiostationen BBC1. Derfor må de 12 numre, som har været så heldige at komme med på pladen, forventes at være af høj standard.

Den amerikanske sangerinde er absolut mest kendt som forsanger i garagepunk-bandet Gossip, der havde hits som ”Heavy Cross” og ”Move In The Right Direction” gennem 00’erne. Men for godt fire år siden brød bandet op, efter deres sidste udspil ”A Joyful Noise” var udkommet i 2012.

Beth Ditto er vokset op omkring punkscenen i Oregon og tager disse rødder med, når hun går på scenen. Der bliver danset til den helt store guldmedalje, som GAFFAs anmelder Sara Nedergaard oplevede til Gossip-koncerten i november 2012. Læs anmeldelsen her.

Vi kan kun håbe, at energien er fulgt med Gossip-sangerinden på soloprojektet, når hun igen sætter sine fødder i Store Vega den 20. september i år.

Nyd førstesinglen ”Fake” fra Dittos debutalbum lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA