x

Flere navne til Tønder Festival

Flere navne til Tønder Festival

Tønder Festival præsenterer en række internationale navne, sammen med Jonah Blacksmith (billedet), som afrunder den traditionsrige søndag aftens koncert.

De nyligt offentliggjorte internationale kunstnere er blandt andre canadiske Colter Wall og duoen The Small Glories, fra Amerika Parker Millsap og fra Irland Daoirí Farrell.

Jonah Blacksmith er kendt af mange i Danmark. Brødrene Simon og Thomas hylder gennem navnet deres bedstefar, som var smed. Selv kalder de deres musik for folkemusik fra Thy, og i februar udkom dens selvbetitlede opfølger til debuten ”Northern Trail” fra 2014. Sidste år stod de på Klubscenen på Tønder Festival, og i år får de lov til at lukke det hele søndag aften.

Colter Wall er blot 21 år, men har taget fat i traditionerne og giver et stærkt bud på folk, bluegrass og country. Hans stemme er rå, han medbringer en banjo, og sangene er klassisk fortællekunst. Walls inspiration kommer fra blandt andre Johnny Cash, Bob Dylan og Jack White. Han udkom med sit selvbetitlede debutalbum i år, og nu er han klar til Tønder Festival, som er Walls eneste koncert i Danmark denne sommer.

Parker Millsap er endnu et ungt navn til Tønder Festival, og med sine 24 år er Millsap allerede på sit tredje album, anmelderroste ”The Very Last Day.” Fundamentet er rock, blues og country og tager inspiration fra Eric Clapton og Stevie Ray Vaughan. Millsap medvirker og er co-writer på sangen ”Comin’ Undone” fra sangerinde Sarah Jarosz, som også er aktuel på dette års Tønder Festival.

The Small Glories er en banjo- og guitarduo, som leverer folk-roots-sound fra Canada. De to musikere Cara Luft og JD Edwards synger begge og skaber iørefaldende sange bestående af folk- og bluegrass-ballader.

Daoirí Farrell er meget populær på den traditionelle irske musikscene som en kunstner, der synger sit irske hjerte ud som få andre og er også en ferm bouzouki-spiller. Daoirí (som faktisk udtales Derry) udgav sit debutalbum i 2009, inspireret af Christy Moore og Andy Irvine, som var daglig kost, da han voksede op.

 

Varm op til Tønder Festival med Jonah Blacksmiths ”Once You Love.”

 

Det fulde line-up findes på festivallens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA