x

Mazzy Star-trommeslager død

Mazzy Star-trommeslager død

Keith Mitchell, mangeårig trommeslager i det californiske indierockband Mazzy Star, er død, oplyser gruppen på Facebook. Her skriver de:

"Vore hjerter er knust. Vi har mistet den højtelskede Keith Mitchell, en meget talentfuld og fantastisk trommeslager, som vi havde privilegiet af at arbejde med i mange år, han vil bo i vore hjerter for evigt ... vi vil elske dig, Store Fyr."

Det fremgår hverken, hvad dødsårsagen er, eller hvor gammel Mitchell blev.

Mitchell spillede først kortvarigt i grupperne Monitor og Green On Red, inden han i midt-80'erne kom med i Opal, der i 1989 udviklede sig til Mazzy Star. Gruppen med Hope Sandovals karakteristiske lavmælte stemme i front for de melankolske sange debuterede i 1990 med albummet "She Hangs Brightly" og er især kendt for nummeret "Fade Into You" fra deres andet album, "So Tonight That I Might See" fra 1993. En sang, der blandt andet hyppigt spilles på P6 Beat.

Bandet har siden udgivet albummene "Among My Swan" fra 1996 og, efter en meget lang pause med andre projekter for medlemmerne, "Seasons of Your Day" i 2013. Keith Mitchell medvirkede også på disse plader og på gruppens turnéer, der senest bragte dem til Danmark i 2012, hvor de spillede på VoxHall og i Amager Bio.

Se 2013-videoen til "California", hvor man også ser Keith Mitchell i glimt:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA