x

Vega åbner ny scene i 2008

Vega åbner ny scene i 2008

Til næste år lancerer det københavnske spillested Vega en ny scene. Spillestedet råder allerede over scenerne Store og Lille Vega, og det nye familiemedlem har fået navnet Nano Vega.

Ifølge en pressemeddelelse vil kapaciteten være på 150-200 gæster, og den nye scene skal være en ideelle rugekasse for nye talenter og et koncertsted til intimkoncerter.

Den nye scene, der får til huse i kælderen under Folkets Hus, vil samtidig udgøre rammen for nye initiativer for vækstlaget i dansk musik.

For ud over at være en normal koncertscene, så vil Nano Vega også være omdrejningspunktet for aktiv talentpleje af nye håbefulde artister. Vega vil stille faciliteter, ekspertise og netværk til rådighed og håber endvidere på at kunne etablere mentorordninger gerne i samarbejde med de etablerede uddannelsesinstitutioner for musikere, der kæmper for slå igennem.

Nano Vega skal dermed ses som et forsøg på at nå et spadestik dybere i det musikalske vækstlag, forklarer programchef på Vega, Lars Skovgaard:

"Pladeselskaberne investerer ikke nær så mange penge i at promovere nye artister som førhen. Vega er afhængige af et godt dansk musikalsk vækstlag – derfor skal vi selvfølgelig også aktivt være med til at udvikle det. Vi håber på at kunne tilbyde nye artister kompetent sparring og et sted, hvor de kan udfolde sig og vokse sig op igennem rækkerne".

I følge vil den nye koncertscene leve op til Vegas høje standard for lyd, lys og ventilation. Men derudover så skal Nano Vega også være et digitalt spillested med tilknyttet studie, der kan optage lyd og billeder til eventuel senere udgivelse eller som brug i undervisnings- og øveforløb. Nano Vega bliver dermed en ramme, hvor musikerne kan finpudse deres færdigheder, optage deres lyd og optræden – og studere præstationerne for at blive bedre.

Vega Nano vil blive taget i brug i løbet af 2008.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA