x

Quiet Riot-sanger død

Quiet Riot-sanger død

Sangeren i det amerikanske firser-glam/heavyband Quiet Riot, Kevin DuBrow, er død, 52 år gammel, oplyser Reuters.

DuBrow blev fundet død i sit hjem i Los Angeles søndag eftermiddag. Dødsårsagen er endnu ikke klarlagt, og en foreløbig obduktion mandag gav ikke noget svar, hvorfor DuBrow igen skal opduceres. En talsmand for det lokale politi ønskede ikke at udtale sig om, hvorvidt liget bar præg af at være udsat for en forbrydelse.

Quiet Riot blev dannet i Los Angeles i 1973 og fik i 1983 et kæmpehit med albummet ”Metal Health”, der ifølge den gængse opfattelse var den første heavy metal-plade nogensinde til at toppe den amerikanske albumhitliste. Pladen har til dato solgt over seks millioner eksemplarer og indeholder hittet ”Cum On Feel The Noize” – oprindeligt lavet af Slade – der blandt andet lå i tung rotation på det dengang kun to år gamle amerikanske MTV.

Gruppens efterfølgende plader solgte dog ikke nær så godt, og i 1986 blev DuBrow fyret som sanger, mens Quiet Riot forsatte med først Paul Sortino, så Sean McNabb som sanger, inden gruppen gik helt i opløsning i 1989. Den blev dog gendannet i 1992, igen med Kevin DuBrow som sanger og begyndte igen at turnere og udgive plader, dog stadig uden fordums succes. Gruppens seneste album, ”Rebab”, udkom i oktober 2006.

På sit website udtaler Quiet Riot-trommeslager Frankie Banali:
”Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal sige. Vær venlig at respektere mit privatliv, mens jeg sørger over min bedste vens død og ærer hans minde.”

 

 

Quiet Riot på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA