x

Editors til Århus

Editors til Århus

Billede: Jacob Dinesen

Birmingham-guitarrockerne Editors spillede i aftes en udsolgt koncert i Store Vega i København. I juni spillede de i et ligeledes udsolgt Lille Vega, og i 2006 gæstede de både Roskilde Festival og Store Vega og i 2005 Loppen på Christiania, men de har aldrig spillet i Danmark uden for København og Roskilde. Det bliver der rådet bod på nu. Tom Smith & Co. gæster nemlig Train i Århus 15. marts.

Billetsalget til koncerten begynder onsdag den 5. december klokken 10 på Billetnet.

Da Editors i aften spillede i Store Vega, uddelte GAFFAs Anders Frandsen fire stjerner og skrev blandt andet: "Navnlig ”The Weight of The World”, der intonerede sættets midterstykke indkapslede på smukkeste vis, hvor stærkt Editors kan lyde, når de kombinerer lange klangflader med forsanger Tom Smiths aristokratiske vokal og en konstant vævende guitar. Og det var svært ikke at føle sig henført, når vellyden nærmest flød ud af munden på Tom Smith under en amorbue af øjenbryn, som man kan modellere Jesus-ikoner efter."

Editors udgav i juni deres andet album, "An End Has A Start", hvor de ligesom på 2005-debuten "The Back Room" disker op med både mørk og dansabel guitarrock – som nævnt med associationer til eksempelvis Joy Division og Interpol, og også eksempelvis Echo And The Bunnymen.


Editors' hjemmeside

Editors på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA