x

Musikcaféen byder på livemusik på nettet

Musikcaféen byder på livemusik på nettet

Som det første spillested i Danmark åbner Musikcaféen i Århus nu en hjemmeside med gratis streaming af koncertoptagelser.

På www.live.musikcafeen.dk kan du lige nu lægge ører til afdæmpede toner fra Murder, skæv rock fra Kirsten Ketsjer og metallisk pop fra Beta Satan, altsammen optaget, da grupperne gav koncert på det århusianske spillested.

I en pressemeddelelse fra spillestedet fremgår det, at mange flere eksklusive optagelser med både danske og udenlandske bands løbende vil finde vej til siden.

Idéen med Musikcaféen Live er at skabe en elektronisk samling af koncertoptagelser, for dermed at skabe større opmærksomhed om interessante kunstnere og bands, nye talenter og smalle musikalske genrer hos et bredere publikum.

Musikcaféen Live er også tænkt som et musikalsk arbejdsredskab til orkestrene selv. At lytte til egen musikalsk indsats kan sætte fokus på bandets styrker og svagheder og medvirke til at udvikle og skærpe orkestrenes musikalske udtryk.

Endnu et væsentligt mål for Musikcaféen Live er at øge interessen for den levende koncertoplevelse, som netop den "once in a lifetime" og hermed unikke kunstneriske oplevelse, der kun opstår i det direkte møde mellem kunstnerne og et publikum.

I begyndelsen af 2007 startede det regionale spillested Musikcaféen i Århus de første live koncertoptagelser i forbindelse med det nye projekt under titlen, Musikcaféen Live. Et projekt, hvor de optrædende bands uden beregning får tilbud om optagelse af deres koncerter på spillestedet. Herefter mikses resultatet, og et udpluk af koncertoptagelserne kan nu høres via streaming fra den nye hjemmeside.

Besøg www.live.musikcafeen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA