x

Morrissey tager til genmæle

Morrissey tager til genmæle

I sidste uge publicerede det engelske musikblad NME et nummer med Morrissey på forsiden, hvor overskriften "Bigmouth Strikes Again" gjorde det klart, at sangeren endnu engang ville komme med en række kontroversielle udtalelser.

Denne gang var det dog ikke de gængse tilsvininger af folk som Sting, Robert Smith og Madonna, der skabte opmærksomhed, men derimod en kritik af antallet af immigranter i England, deres manglende evne til at tale engelsk og det deraf følgende nedbrud af det engelske samfund.

I en forsidehistorie, der efterfølgende er blevet kritiseret af journalisten Tim Jonze, som bad om at få fjernet sit navn fra artiklen, efter at den var blevet redigeret af NME, fremstilles Morrissey dermed som fremmedfjendsk og intolerant, hvilket han ikke overraskende er særdeles utilfreds med.

Efter i den forgangne uge at have ført sin kritik af NME gennem sin manager har han nu i et indlæg på avisen The Guardians webside udtalt, at han afskyr racisme, og det eneste, han vil undskylde for, er at have udtalt sig til NME.

Morrissey fortæller, at han to gange har sagt pænt nej tak til at modtage NME’s Godlike Genius Awards samt at spille til et stort anlagt show i O2 Arena, og han formoder, at dette har været med til at skabe en modvilje mod ham, der gør, at de nu i deres seneste blad bevidst har forsøgt at udstille ham som racist.

Den 48-årige sanger har også nogle hårde ord til Tim Jonze, der beskrives som et barn med en løbende næse, der selv indrømmer intet at vide om David Bowie og London, men ikke havde noget problem med at bede om autografer, selvom han efterfølgende ville fordreje det, der blev sagt i interviewet.

Morrissey fortæller desuden, at Jonze havde spurgt, om han var interesseret i at være en del af den Love Music Hate Racism-kampagne, som NME også støtter. Morrisseys svar havde været ja, men den korrespondance, han havde sendt bladet for en måned siden, aldrig var kommet videre til kampagnes koordinatorer, hvilket han tolker som endnu et forsøg fra bladets side til at understøtte sin historie. Han har dog nu indledt en direkte kontakt til kampagnen, der vil blive støttet på alle koncertdatoer på den kommende turné.

Sangeren slutter af med at understrege, at han aldrig mere vil samarbejde med NME og anbefaler musikere, der i fremtiden vil lade sig interviewe af bladet, at de tager en advokat med.

Læs hele Morrisseys indlæg hos The Guardian


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA