x

Safri Duo vinder Grøn Pris

Safri Duo vinder Grøn Pris

Man må sige, at 2001 har været et indbringende år for Safri Duo. De har solgt over halvanden million singler og album og har vundet utallige priser, bl.a. en MTV Music Award som "Best Nordic Act Of The Year" og den store tyske TV-musikkanal Vivas pris som "Dance Act Of The Year". Nu har de også fået Tuborgs Grøn Pris 2002.

Prisen består ud over hæderen af 25.000 kr. og en specielt designet statuette. Safri Duo takker for prisen og siger bl.a.:

"At vi får Grøn Pris er jo helt utroligt. For blot to år siden var situationen den, at hvis Safri Duo overhovedet skulle fortsætte med at eksistere, var det nødvendigt, at der skete noget drastisk. Vi satsede hårdt og arbejdede intenst i lang tid. Vi havde aldrig regnet med en så bred opbakning fra hele den danske befolkning, og det har også betydet meget for den internationale opmærksomhed."

Grøn Pris-vinderen er blevet valgt ved en folkelig Internet-afstemning, efter at Tuborg havde nomineret en række danske kunstnere, der havde markeret sig musikalsk i 2001.

Tuborgs Grøn Pris er blevet uddelt hvert år siden 1994 og er i de forløbne år gået til en række kendte danske musikere og bands som Erann DD, Marie Frank, TV-2, Aqua, Østkyst Hustlers, Caroline Henderson, Thomas Helmig og Sort Sol.

På billedet ses den ene halvdel af Safri Duo, Morten Friis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA