x

Bands vil have del i billetprofit

Bands vil have del i billetprofit

Det skal være slut med at videresælge billetter på auktionswebsider, uden at kunstnerne tjener penge på salget.

Det mener i hvert fald talsmænd for omkring 400 bands, der inkluderer navne som Robbie Williams, Arctic Monkeys, KT Tunstall, The Verve og Radiohead, skriver Guardian.co.uk.

De foreslår derfor en afgift på hver enkelt billet handlet mellem fans på websider som eBay, Seatwave og Viagogo, der skal indkræves af et såkaldt videresalgsorgan ("Resale Rights Society").

Tidligere bestyrelsesformand for Island Records og talsmand for RRS, Marc Marot, udtrykker ønske om at gøre op med de "wild west"-tilstande, der hersker på det nuværende marked, og kalder forslaget om en afgift for en "voksen løsning".

Han understreger, at motivationen ikke er et ønske om at øge indtægterne til store og etablerede kunstnere som Sting og Mick Jagger, men derimod at beskytte mindre navne, der i kraft af det generelt svigtende pladesalg er afhængige af indtægten fra koncertbilletter.

Repræsentanter for internetaktørerne er af gode grunde utilfredse med kravet. Viagogos direktør Eric Baker udtrykker undren over, hvorfor fans skulle betale ekstra for billetter, som allerede er betalt éen gang,

Seatwaves grundlægger er mere bramfri, idet han kalder kravets fremsættere for "svin ved truget".

Under alle omstændigheder er det store penge, der er på spil. I takt med den stigende efterspørgsel på koncertbilletter er handlen på de nævnte sider eksploderet.

Analysefirmaet Tixdaq.com vurderer, at omsætningen ved gensalg af billetter alene i Storbritannien beløber sig til godt 200 millioner pund årligt – alene i oktober havde handlen med billetter til Spice Girls' aktuelle turné eksempelvis en værdi på omkring 2 millioner pund.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA