x

Human League i jævnt god form i London

Human League i jævnt god form i London

De engelske elektro-veteraner i Human League gæster 18. december Store Vega i København, hvor de blandt andet vil fremføre hele deres klassiske 1981-album ”Dare!” – det med kæmpehittet ”Don’t You Want Me”.

Gruppen har netop gæstet Londons Hammersmith Apollo, hvor GAFFAs korrespondent Anders Wiinstedt Bjerre var til stede. Han er forholdsvis tilfreds med koncerten og skriver blandt andet:

”Med pladens cover som baggrund bankede det syv mand store band koncerten i gang med ”Things The Dreams Are Made Of”. Præcist så stramt som på pladen og, i modsætning til alt for mange elektroniske bands, næsten 100 procent håndspillet. Herefter fulgte pladens øvrige ni sange, nummer for nummer og uden ophold, båret igennem af Phil Oakeys sikre vokal, og med Susanne Sulley og Jo Catherells næste legendariske asynkrone dans. Alle som én fantastiske numre, der rummer alt det, der var rigtigt ved 80’erne.”

Herefter er det dog tid til at dryppe lidt malurt i bægeret, for herpå skriver Anders Wiinstedt Bjerre:
”Men hvor går man så hen, når man har toppet? Det har både været et tilbagevende karriere-spørgsmål for Human League og et konkret spørgsmål ved denne koncert. Desværre frem, det vil sige til bandets materiale fra tiden efter ”Dare!” og op til seneste album ”Secrets” fra 2001, en tid, hvor mange af numrene fik en næsten skamløst kommerciel schlager-klang. Dog kunne både ”The Lebanon” og ”Fascination” bære anden afdeling oppe, og eksekveringen var som i ”Dare!”-sættet upåklagelig og veloplagt, men det ville have klædt helheden med et par tidlige numre som ”Empire State Human” eller ”Almost Medieval”.”

Der er enkelte ledige billetter til Vega-koncerten, hvor det tysk-engelske band Onetwo (ikke at forveksle med danske One Two) i øvrigt varmer op. Onetwo består af to andre gamle 80'er-koryfæer, nemlig Claudia Brücken og Paul Humphreys med en fortid i henholdsvis Propaganda og O.M.D.

Læs hele anmeldelsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA