Grøn-musikansvarlig: Derfor er der ingen kvinder på programmet

Grøn-musikansvarlig: Derfor er der ingen kvinder på programmet

Grøn – tidligere kendt som Grøn Koncert – nærmer sig, og torsdag den 20. juli går det hele løs i Valbyparken med et program bestående af Rasmus Seebach (billedet), L.O.C., Christopher, Scarlet Pleasure, Sivas & Ukendt Kunstner og The Minds of 99 på de store scener samt den nye upcoming-scene Fra grøn til Grøn med de virale hitmagere Bro, Jeppe Loftager, Node og Skinz samt dj Kongsted.

Vi har talt med en af de musikansvarlige, Theis Petersen fra Musiksvindfonden om årets musikprogram.

Hvad synes du selv om årets program?

– Jeg synes, det er et godt og alsidigt program, både i forhold til genrer og i forhold til de kunstnere, som vores publikum ønsker. Vi har jo fået en del kritik for, at der ingen kvinder er på programmet i år, men det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre. Vi har spurgt en række kvindelige kunstnere, som passer til vores profil, men ingen har desværre kunnet eller villet i år.

Vil I så gøre noget ekstra for at få kvinder med næste år?

– Nej, for vi har fokus på kvinderne hvert år, men jeg håber da, der kommer nogle kvinder med på programmet næste år.

Musikprogrammet har en lidt yngre gennemsnitsalder i år i forhold til sidste år, hvor I havde D-A-D på programmet. I år er L.O.C. med sine 38 år den ældste kunstner. Går I målrettet efter yngre musiknavne?

– Nej, det skifter lidt fra år til år, hvordan udbuddet af kunstnere er, både i forhold til alder og genrer. Der er jo mange musikfestivaler, og dermed er konkurrencen om kunstnerne stor.

I har i de senere år præsenteret en række nye samarbejder, eksempelvis Tim Christensen og Mads Langer, Oh Land og Turboweekend og Stine Bramsen og Nabiha. I er gået væk fra samarbejderne i år bortset fra Sivas og Ukendt Kunstner, der tidligere har arbejdet og optrådt sammen. Hvorfor er I gået væk fra disse samarbejdskoncerter?

– Vi opfordrer stadig kunstnerne til at komme med overraskelser og gæster, men er gået væk fra at markedsføre dem, fordi mange kunstnere er begyndt at arbejde sammen, og fordi vi i stedet har fokuseret på vores nye scene, Fra grøn til Grøn med upcoming-navne. Scenen kommer i øvrigt til at være midt på pladsen mellem de to store scener.

Det er meget de virale navne, I præsenterer på den nye scene. Tilbage i start-00'erne havde I en scene med dengang upcoming bands som Carpark North, Tina Dickow og Mew. Hvorfor er det de virale navne, I fokuserer på, og ikke de måske mere langtidsholdbare kunstnere?

– Det afspejler meget godt udviklingen i musikverdenen. Musikbranchen har ændret sig meget i de sidste otte-ti år, og konkurrencen er stor, både om at tiltrække bands og publikum. Tidligere havde vi et samarbejde med Dansk Rock Samråd, og der havde vi en scene med mindre og en med større navne. Nu har vi to scener med store navne og en med mindre, som dog allerede har haft nogle store hits. Det mener vi passer bedst til det, vores publikum efterspørger.

 

Grøn-turnéplan 2017:

20/7 – København

21/7 – Kolding

22/7 – Aarhus

23/7 – Aalborg

27/7 – Esbjerg

28/7 – Odense

29/7 – Næstved

30/7 - København

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA