x

Paul McCartney spiller trommer på Foo Fighters' kommende album

Paul McCartney spiller trommer på Foo Fighters' kommende album

Selveste Paul McCartney spiller trommer på det kommende album med Foo Fighters, dog kun på et enkelt nummer. Det fortæller sanger Dave Grohl i et interview til ET Canada.

"Han er en ven. Vi har kendt ham længe. Han er sej. Han er det mest vidunderlige menneske i verden. Han er en god fyr," siger Grohl, og bandets normale trommeslager Taylor Hawkins fortsætter: "Han havde ikke engang hørt om sangen. Han kommer ind, og Dave tager en akustisk gitar og lærer ham den meget hurtigt. Han sad på sit særlige trommesæt, som hans tekniker havde sat op for ham. Jeg sad der med en trommestik og dirigerede. Han lavede to takes."

Ud over McCartney medvirker en anden stor stjerne på albummet, men Grohl vil ikke fortælle, hvem det er. Til BBC Radio 1 udtalte han i juni:

"Der er en, som måske er den største popstjerne i verden. Han eller hun synger kor på en af de tungeste sange. Og vi vil ikke fortælle nogen, hvem det er."

Foo Fighters udgiver deres niende album, "Concrete and Gold" 15. september.

Gruppen gav koncert på årets Roskilde Festival, hvor GAFFAs anmelder Keld Broksø begejstret uddelte fem stjerner og blandt andet skrev:

"Når nu man ikke har et virkeligt supernavn på årets Roskilde Festival – og et program i øvrigt af let svingende kvalitet – så blev Foo Fighters et godt bud på en samlende faktor efter en svedig energisk indsats, som denne anmelder vil huske tilbage på med glæde som en overbevisende salut i 25 året for EM-sejren." Læs hele anmeldelsen her.

Paul McCartney er mest kendt som bassist, men spillede trommer på visse Beatles-sange, blandt andre "Martha My Dear" og "The Ballad of John and Yoko". Læs en artikel om Beatles, der bytter instrumenter, hos Rolling Stone.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA