Dylan på korset – dokumentarfilm og bog om hans kristne periode på vej

Dylan på korset – dokumentarfilm og bog om hans kristne periode på vej

Trouble No More er en ny dokumentarfilm, som tager os tilbage til to koncerter i 1979-80, hvor den ny-kristne Bob Dylan var på tur med det første af sine tre såkaldte evangelieplader (eng. Gospel records), Slow Train Coming. Der kommer ligeledes en bog om emnet, nemlig Trouble In Mind: Bob Dylan's Gospel Years - What really happened. Filmen har i første omgang premiere på New York Film Festival 2. oktober. Det skriver Spin Magazine.

Desuden kommer der en nu 13. udgave i albumserien Bob Dylan's Bootleg Series, som beskriver samme periode, og som udkommer samme dag som bogen, nemlig den 14. november.

De tre såkaldte Gospel Records fra, hvad der også er blevet kaldt for Bob Dylan's "Born Again"-periode, var Slow Train Coming, Saved og Shot Of Love, hvor den første faktisk havde et hit i form af Gotta Serve Somebody, som vandt en Grammy. Ligesom den blev indspillet i det berømte Muscle Shoals-studie med hele holdet, der også havde arbejdet med Aretha Franklin og Wilson Pickett, samt Dire Straits-guitaristen Mark Knopfler som en meget synlig solist. Om han også er med i filmen, forlyder der intet om, men mon dog ikke?

Den evangeliske periode fik sin afslutning med 1983-albummet, Infidels, hvor Bob Dylan syntes at have genfundet sine jødiske rødder og på bagsiden af coveret pludselig befandt sig på Olivenbjerget i Jerusalem. På en plade, der blev rost som den bedste siden Blood On The Tracks med stærke tekster og potent lyd og musikere som dub-syndikatet Sly & Robbie, den gamle Rolling Stones-guitarist Mick Taylor og en tilbagevendt Mark Knopfler.

Den kristne røgelse til trods bliver det et spændende gensyn, når filmen Trouble No More rammer Danmark.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA