x

Lush-sangerinde tilbage i musikken

Lush-sangerinde tilbage i musikken

Der har været meget stille om sangerinden Miki Berenyi, siden hendes band Lush blev opløst i 1996 oven på trommeslageren Chris Aclands selvmord. Men nu er der musikalsk nyt på vej fra englænderen med de ungarnsk-japanske rødder, der i de seneste år blandt andet har arbejdet for BBC.

Berenyi har nemlig leveret gæstevokal til fire numre med det kommende debutalbum fra den amerikanske gruppe Seinking Ships. En gruppe, der normalt spiller eftertænksom instrumentalmusik og består af multiinstrumentalisterne Christopher Seink og Eric Matthews. Sidstnævnte er måske kendt for sine soloplader, for sin fortid i 90’er-bandet Cardinal og for samarbejder med så forskellige kunstnere som Elliott Smith, Dandy Warhols og Tahiti 80.

Seinking Ships har just udsendt debut-ep’en ”Sinking Ships”, men her glimrer Berenyi ved sit fravær. Debutalbummet med hendes vokaler ventes på gaden engang i 2008.

Miki Berenyis gamle sanger-, guitarist- og sangskriverkollega i Lush, Emma Anderson, dannede i 1997 duoen Sing-Sing sammen med sangeren Lisa O’Neill. De har til dato udgivet to album. Lushs sidste medlem, bassisten Phil King, har siden spillet med forskellige bands og er i dag medlem af det gendannede Jesus And Mary Chains liveband.

Lush debuterede i 1992 med albummet ”Spooky”, produceret af Cocteau Twins’ Robin Guthrie, hvis forkærlighed for æterisk mumlesang og guitarer med masser af delay og reverb havde tydelig indflydelse på resultatet. Siden udviklede Lush sig fra et shoegazer- til et mere britpop-orienteret orkester, hvilket kulminerede med svanesangen ”Lovelife” fra 1996. Et album, hvorfra ”500” og Jarvis Cocker-duetten ”Ciao!” blev pæne hits.

Seinking Ships' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA