x

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden står for døren, så GAFFA guider dig her til hvilke koncerter, du ikke bør gå glip af og som du stadig kan nå at komme med til.

 

TORSDAG DEN 31. AUGUST

Aarhus:

Lyden af de skuldre, vi står på - Aarhus Teater (spiller også 1.-2. september)

På Aarhus Teater kan du opleve nyfortolkninger af den danske sangskat som "Se, nu stiger solen", "Danmark, nu blunder den lyse nat" og "I skovens dybe stille ro". Simon Kvamm har stået bag remix af sangene, som er inspireret af hans eget særegne digitale lydunivers, og sangene får liv på scenen af Marie Koldkjær Højlund, der er kendt fra den elektroniske musiktrio Marybell Katastrophy. På scenen kan man også opleve 10 medvirkende bestående af skuespillere, en danser og to musikere samt Aarhus Teaters kor.

 

Understrøm Festival
Understrøm er en ny musikfestival for Aarhus’ spirende musikmiljø, hvor der sættes fokus på de mange talentfulde og hårdtarbejdende koncertarrangører, der findes i byen. Torsdag kan opleves følgende koncerter:

Mølleparken: Studiestart 2017

Pust, Chinah, Sekuoia og Mark Freese
 
Immervad: LARUS
SwervnMyagi (Heath Swervn & Ace Myagi), Rob Smyles & Thor Kvisgaard + guests, Keis Khatib, Negash Ali og ARY + surpise acts
 
Under Sankt Clemens Bro: Sofar Sounds Aarhus
R. Noor, Sundays, Simone Tang, Bad Birthday, Ida Kudo og Oh Lois!

 

FREDAG DEN 1. SEPTEMBER

København:

Karl William + Saveus, Tivoli, Plænen

Fredagsrock byder på sæsonens sidste dobbeltkoncert, når både Karl William og Saveus gæster Tivoli.

Karl William fik sit gennembrud på YouTube med singlen ”Kostumeramt” og har siden været kendt for sin flotte r&b-sang og melankolske melodier og haft flere hits so ”Blind igen” og ”Alt er fint”.

Saveus blev først kendt som Martin fra X Factor i 2008, men han har siden kastet talentshowskappen af sig og i år udgivet Saveus’ debut-ep ”Will Somebody Save Us”.

Det er første gang, begge kunstnere optræder i Tivoli.

 

Farum:

Kira Skov & Nikolaj Hess, Pilegaarden (spiller også i Pavillonen, Grenå 2. september og Tinghuset, Fjerritslev 3. september)

Sangerinden og sangskriveren Kira Skov og pianisten Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge, og de har nu besluttet sig for at tage på Danmarksturné som duo. Duoen spiller en intim koncert, der byder på en blanding af egne kompositioner og udvalgte klassikere fra blandt andre Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan og Billie Holiday. Det er Kiras første turné efter hendes mand Nicolai Munch-Hansens tragiske død i februar, og du kan læse mere om Kiras tanker om at spille sig gennem sorgen i GAFFA september, der netop er udkommet.

 

Aarhus:

D-A-D, Tivoli Friheden (billedet)

Jesper Binzer vil ikke klippe sit hår, men han vil heldigvis gerne hive sine lange lokker op på scenen sammen med resten af gutterne fra D-A-D og levere en rockkoncert med alle de gamle hits som Sleeping My Day Away”, ”Laugh ’n’ A 1/2" og ”Bad Craziness”.

 

Understrøm Festival

På festivalen kan du om fredagen opleve:

Mølleparken: Dagens Lyd
Mikael Tobias, Mads Beldring (duo), Mellemblond (duo), Spines, Hjortene, Town Portal og Tvivler
 
Immervad: SPARK* Festival
Forte, Mads Vadsager, YASMIN, KHAN, Lumia, Fjer og O/RIOH
 
Under Sankt Clemens Bro: Limbo Collective
Molina, Boundaries, Motorique, The Love Coffin og Heathe

 

København:

Ustad Rahat Fateh Ali Khan, DR Koncerthuset

GAFFAs skribent Torben Holleufer har forudset, at denne koncert ”meget vel kan blive en af årets koncerter. Indenfor verdensmusikken og på tværs af alle grænser.”

Rahat Fateh Ali Khan, nevø af den afdøde mestersanger Nusrat Fateh Ali Khan, spiller den specielle pakistanske form for sufimusik, qawwali, sammen med sine to orkestre.

 

Aarhus

Sonja Hald med gæster, Train (spiller også på Fermaten i Herning 31. august og i Bygningen i Vejle 1. september uden gæster)

Sonja Hald, vindere af Karrierekanonen i 2014, albumdebuterede i 2015 med "Vækstplanen", der trak sammenligninger med både CV Jørgensen og Steppeulvene. Tidligere i år udgav de deres andet album ”Klæk!” og nu er de klar med festugekoncert, hvor de får besøg af Marie Frank, Niels Skousen samt Niklas Schneidermann og Anders Ramhede fra Magtens Korridorer.

 

Understrøm Festival

Til festivalen kan du om lørdagen opleve:

Mølleparken: Mono Goes Metal
The Sleeplings, Death to Seattle, HIRAKI, Piss Vortex, Death Rides a Horse, Unseen Faith, Diabolus Incarnate, Woebegone Obscured, Horned Almighty og BAEST
 
Immervad: Oppenheimer
Catch the Breeze, Cousin, Blå Nætter, Diet, Eerie Glue og Saint Best
 
Under Sankt Clemens Bro: few of us
Marais, Amphior, Marsmachine, BOOTKID, mono mono, thirdcurl, binrose og Frederik Meyer

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Water Music med Oh Land, Randers Havn 2. og 3. september

Marcus & Martinus, Jyske Bank Boxen 2. september


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA