x

Teitur tegner februar

Teitur tegner februar

Som det fremgik på GAFFA.dk i går, har pladeselskabet Playground Music meldt ud, hvilke udgivelser der hører til selskabets højest prioriterede af slagsen i det kommende halvår. I vores korte opridsning af de pågældende skiver er vi nu nået til februar måned, der byder på flere lovende danske plader.

Mandag den 11. februar sender Teitur sit fjerde album på gaden – et album, der har fået titlen ”The Singer”, og som efter sigende bliver en såvel dramatisk som minimalistisk størrelse. Teitur trækker fortsat på Færøernes landskaber, men føjer samtidig nyt til sit i forvejen stærkt anerkendte musikalske univers.

Da Under Byen gav koncert i forbindelse med Radiohuset Rocker tilbage i april, var der tale om et temmelig atypisk show, idet oktetten fik musikalsk følgeskab af 42 klassiske musikere fra DR RadioUnderholdningsOrkestret. Fem Under Byen-numre (hvoraf de fire er fra ensemblets sidste album, ”Samme Stof Som Stof” (2006)) blev fremført, og det specielle samarbejde udmønter sig nu ep’en ”Siamesisk”, der udkommer mandag den 18. februar.

Mandag den 25. februar gælder det Western Stars, der er klar med opfølgeren til det lovpriste debutalbum fra 2005. Den danske trios nye album har fået titlen ”Watching You Try” og er tilsyneladende mere af det samme, hvorfor der nok en gang er dømt støvende, skumringsfyldt americana.

Playground Music har ikke kun fokus rettet mod danske udgivelser i februar – således finder man også engelske Adeles debutalbum ”19” på listen over selskabets topprioriteter i netop den måned. Adele har med singlen ”Hometown Glory” og MySpace-hittet ”Daydreamer” allerede gjort væsentligt væsen af sig, og når ”19” udkommer på en endnu ikke specificeret dato i februar, kan der forventes flere finurlige sange fra den engelske soulsangerinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA