x

Hør dugfrisk single med Aksglæde

Hør dugfrisk single med Aksglæde

Jacob Aksglæde alias Aksglæde er netop udkommet med sin dugfriske “Under Pres” – en titel, som muligvis refererer til Queens ikoniske hit “Under Pressure,” men som måske snarere siger noget om Aksglædes kommende ep “Fortrudte Fortielser.” Herligheden rammer hylderne den 29. september 2017.

"Det, der er på spil, er faktisk hele mit eksistentielle grundlag – hele min identitet. Det lyder hårdt, men det er jo sandheden."

Musikeren Jacob Aksglæde har mange talenter. Han har i løbet af de seneste seks måneder fået prisen for bedste speciale på statskundskab, København Universitet, færdiggjort sin ep og er i øvrigt også blevet optaget på sangskriverlinjen på konservatoriet i København. Pyh, det ruller stærkt hos den 26-årige dansemus.

"'Fortrudte Fortielser' beskriver tankerne om fortiden, der spøger i nutiden. Alt det, som man kunne have haft i nutiden, men som aldrig blev til noget. Alt det, som man fortiede, og som man har fortrudt,” siger Aksglæde. Han forklarer videre: "Der er en bittersød følelse af at drømme om fortiden som en slags stort smukt slot, som man aldrig kan finde hen til igen. Det er en slags naivitet, som jeg godt kan lide at dvæle ved, selvom jeg måske godt ved, at den uforløste drøm bare er en illusion.”

Med en monoton bas starter “Under Pres” varslende ud, hvorefter det fortsætter ud i en 80’er-inspireret skævhed af et nummer – og dette med tilpas meget falset, en passende mængde synth og ikke mindst et højenergisk omkvæd.

"'Under Pres' har en ret hård vibe, både i produktionen men også i teksten, der handler om at være stresset og være presset fra alle sider – og mest af alt lægge under for et pres, man lægger på sig selv. Det kan være selvdestruktivt og direkte farligt, at presse sig selv for meget, men på en eller anden måde, er det blevet normen blandt unge, at have travlt og have en overfyldt kalender. Det er endda blevet anerkendt, at have så presset hverdag, at man har svært ved at lave aftaler med sine venner. Jeg synes, at netop dette pres, er et ret interessant emne, både fordi jeg selv oplever et ret stort pres, men især fordi at jeg også tror, at mange andre kan genkende følelsen af at have lidt for mange opgaver, men alligevel presse sig selv til at gennemføre, selvom det vildt ubehageligt, når man f.eks. ikke kan sove, fordi man har for mange tanker i hovedet.”

Hør singlen lige her

10 danske byer kan i øvrigt opleve Aksglæde til november, hvor han turnerer landet rundt i forbindelse med sin kommende ep-udgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA