x

Mew-sanger laver antimobbe-musik

Mew-sanger laver antimobbe-musik

Billede: Jacob Dinesen

Det er ved at være et stykke tid siden, man har hørt noget til Mew, der dog tilbage i august gav koncert på BeatDay07 ved Charlottenlund Fort i København og ved den lejlighed lovede, at de har et nyt album under opsejling. Og nu har forsanger Jonas Bjerre lavet musik til fire nye filmspots, der skal sætte fokus på mobilmobning blandt unge, fortæller Ekstra Bladet.

– Mobning er et alvorligt emne, det kan give ar på sjælen. Hvis disse spots kan højne folks opmærksomhed omkring det, vil det være det hele værd. Derudover var det også en interessant opgave og en sjov oplevelse, siger Jonas Bjerre til ekstrabladet.dk

De korte spots er instrueret af Bjerres ven Rune Schjøtt, tidligere kendt som vært på P3’s lytterhitliste Det Elektriske Barometer, siden som musikproducer for blandt andre moi Caprice og Lise Westzynthius og senest som filminstruktør og -manuskriptforfatter (blandt andet co-manuskriptforfatter til ”Voksne Mennesker”). Bjerre og Schjøtt har i et stykke tid haft lyst til at lave et projekt sammen og har samarbejdet tæt om musikken til de fire film.

– Rune og jeg har formet teksten efter emnet, og vi har forsøgt at opnå en tilpas mængde melankoli, siger Jonas Bjerre og fortsætter:

– Jeg synes, filmene giver et godt indtryk af, hvor ondt det kan gøre. Det ekstra farlige aspekt ved mobilmobning er, at det kan ske fra en distance, og derfor bliver man ikke stillet ansigt til ansigt med, hvor meget skade man forårsager.

Filmene er stadig under produktion, men mediebureauet MindShare, som producerer filmene, forventer, at de får premiere på MTV Danmark og Arto i løbet af 2008, oplyser ekstrabladet.dk. Desuden er det meningen, at de unge selv skal sprede filmene ved at sende dem til hinanden via mobiltelefonen.

Mew regner i øvrigt med at udsende et nyt album i løbet af 2008. Det bliver gruppens femte album og opfølgeren til det massivt anmelderroste ”And The Glass Handed Kites” fra 2005. Albummet bliver samtidigt gruppens første som trio, idet bassisten Johan Wohlert, som det nok vil være mange bekendt, forlod Mew i 2006 og nu, sammen med gemalinden Pernille Rosendahl (eks-Swan Lee) udgør duoen The Storm, der albumdebuterer 11. februar.

Mews hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA