x

Jane Birkin aflyser Vega-koncert

Jane Birkin aflyser Vega-koncert

Engelske Jane Birkin skulle have givet koncert i Vega i København 22. januar, men koncerten er nu desværre aflyst, oplyser Vega. Det skulle ellers have været divaens første koncert i Danmark nogensinde, men den må vi altså fortsat have til gode.

Årsagen til koncerten er endnu ikke offentliggjort, men angiveligt har Birkin aflyst hele sin Europaturné. Alle turnédatoer, også den danske, står dog i skrivende stund stadig listet på Birkins officielle hjemmeside.

Jane Birkin er nok mest kendt for at have ligget i ske med eros-crooneren, nu afdøde Serge Gainsbourg, både i privaten og på det klassiske 1969-hit ”Je T'Aime ... Moi Non Plus”, men hun har også haft en lang karriere som sanger og skuespiller, primært i Frankrig, hvor hun har boet i 40 år. Blandt andet ved at fortolke sange af Gainsbourg, sange, der ofte har været skrevet specielt til hende.

I de senere år har Birkin udgivet et par ganske vellykkede plader.
Således udsendte hun i 2004 “Rendez-Vous” med en række duetter med koryfæer som Bryan Ferry, Beth Gibbons, Placebos Brian Molko og den dengang ret ukendte Feist, og i 2006 kom “Fictions”, hvor hun fortolker nye og gamle sange af navne som Rufus Wainwright, The Magic Numbers, Neil Young og Kate Bush. Alle med Birkins karakteristiske, spinkle, men meget sensuelle stemme i centrum. Det skulle primært have været sange fra ”Rendez-Vous”, ”Fictions” og af Serge Gainsbourg, Birkin skulle have sunget ved Vega-koncerten, men det må vi altså undvære i denne omgang.

Jane Birkin er i dag 60 år og i øvrigt mor til sangerinden og skuespilleren Charlotte Gainsbourg, hvor faderen selvsagt er Serge Gainsbourg.

Købte billetter til koncerten refunderes, hvor de er købt.

Jane Birkins hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA