x

GAFFA januar er på gaden

GAFFA januar er på gaden

Så skriver vi 2008, og årets første GAFFA er på gaden. Vores januarnummer fokuserer vanen tro på GAFFA-Prisen, læsernes kåringer af årets mest populære danske og internationale kunstnere, albums og hits.

De store vindere blev Dúné, Tina Dickow, Nephew og Arcade Fire, der hver løb med to priser, men der blev også en pris til henholdsvis Private, Klaxons, Mika, Thom Yorke, Amy Winehouse og Nirvana. Læs store interviews med en lang række af de stolte vindere.

Vanen tro kigger GAFFA også i krystalkuglen for at finde ud af, hvilke danske kunstnere der bliver store i 2008. Læs, hvem de er – og hvorfor GAFFA spår dem storhed.

Engelske Roy Thomas Baker er en af verdens helt store producerlegender, kendt for produktioner med Queen, Gasolin’, The Darkness og mange flere. Han har også produceret det længe ventede debutalbum med danske The Storm, der er på gaden 11. februar. GAFFA har mødt ham på hjemmebane i Los Angeles til en snak om både The Storm, Queen, Gasolin’ og meget andet.

I GAFFAs serie om musikalske danske provinsbyer er vi nået til Silkeborg, der har opfostret så forskellige navne som Simon Kvamm, Mani Spinx, Alphabeat, Gypsies, Death To Frank Ziyanak og mange flere. Vi har mødt en række af Silkeborgs stolte musikbørn for at høre dem om, hvad den midtjyske provinsby egentlig har at byde på.

Spleen United er snart aktuelle med deres længe ventede andet album, ”Neanderthal”. Vi har mødt elektrorockerne, der afslører, at en af de primære inspirationer til det nye album har været vaskeægte, mere eller mindre corny 90’er-dance – altså Two Unlimited, Technotronic, The KLF, The Prodigy, Faithless, Josh Wink og sådan noget.

Du kan også møde Amy MacDonald, koncertaktuelle Iron & Wine, Oliver North Boy Choir, Maborosi og mange flere – og Camilla Bendix, aktuel i DR1’s nye store tv-serie ”Sommer” og den kommende film ”Remix”, fortæller om sin musiksmag i serien ”Finale”.

Find GAFFA på en café, en uddannelses- eller kulturinstitution, et spillested eller et bibliotek nær dig. Som altid ganske gratis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA