x

Mulig Kinks-genforening i 2008

Mulig Kinks-genforening i 2008

Genforeningerne af forlængst opløste bands vil tilsyneladende ingen ende tage. En af de mere overraskende ville dog være en genoplivning af den legendariske britiske rockgruppe The Kinks. Intet er sikkert, men frotmand og sangskriver Ray Davies (billedet) har kraftigt antydet muligheden af, at gruppen vil følge landmændene i Led Zeppelins eksempel og finde sammen igen.

I så fald vil det falde sammen med udgivelsen af et varslet bokssæt med The Kinks med titlen "Retrospective", skriver NME.

Til Daily Mail giver Ray Davies - manden bag sange som "Waterloo Sunset", "Lola" og "You Really Got Me" - udtryk for, at han savner at spille i et band, og tilføjer, med henvisning til de øvrige medlemmer af den hedengangne gruppe:

"Jeg talte med Quaife for en måneds tid siden, og han vil meget gerne lave en plade med mig. Jeg tror, at Dave er ved at få det bedre, og Mick spiller stadig. Det ville være alletiders at finde sammen igen bare for at se, hvilke musikalske idéer, vi har, og hvad der ville ske".

Rays bror, guitarist Dave Davies, blev ramt af et slagtilfælde i 2004, trommeslager Mick Avery er fortsat aktiv, mens bassist Mike Quaife har nyreproblemer. Ikke desto mindre skulle der altså være teoretisk mulighed for at opleve eller genopleve gruppen, der oprindelig blev dannet i 1963 og flankerede The Who, Rolling Stones og The Beatles i midt-60'ernes såkaldte "British invasion".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA