Nyhed

Får du gåsehud af at høre musik? Så er din hjerne måske speciel

GAFFA.dk - Alt om musik

Får du gåsehud af musik? Vil du vide hvorfor?

Måske har du nogle gange funderet over, hvorfor det kun er dig, der får en klump i halsen over en sang, eller hvorfor håret på dine arme rejser sig, når du hører et vist omkvæd. En tidligere forskningsstuderende på Harvard University, Mathew Sachs, nærmer sig nu en forklaring. Det skriver The Independent, som henviser til denne rapport.

Sachs har lavet et studie, hvor han sammenligner 10 personer, som oplever, at de får netop de reaktioner, som er beskrevet foroven, med 10 personer, der ikke oplever det. Han har interesseret sig for, hvordan reaktionen faktisk udløses og hvorfor. Ifølge undersøgelsen har det med hjernens opbygning at gøre. Studiet viser, at gåsehuds-personer har tættere fibre i hjernen, hvilket gør, at stofferne mellem den del af hjernen, der hører, og den del af hjernen, der føler, kommunikerer med hinanden.


Sachs forsker videre på emnet, og håber at kunne finde flere svar omkring hvad, der er årsagen til disse reaktioner. Han siger også, at han håber, at dette i længden vil kunne bruges i behandlingen af mental sundhed.

Hvilken sang giver dig gåsehud?

ANNONCE