x

Spoken Word i nedlagte fabrikslokaler

Spoken Word i nedlagte fabrikslokaler

Den succesfulde Spoken Word-scene fra Roskilde Festival inviterer til poesi og arbejderånd, når fortidens røster blander sig med nutidens stemmer i en nedlagt maskinfabrik.

Lørdag d. 19. januar fra kl. 17.00 til 02.00 åbnes de gamle fabriksdøre til en af F.L. Smiths bygninger i Valby. Den gamle maskinfabrik bliver for en enkelt aften forvandlet af eventgruppen KulturBeton til en scene for poesi, beats og fortælling.

Højskolernes Spoken Word har de seneste fem år huseret på Roskilde Festival, men rykker nu ind i fabrikken og midt i industristemningen, finder man Per Vers (billedet), "Nye Rør" ved Eslund, Birk og Sommer, "Litterær Hypnose" ved Blendstrup, Bukdal og Krogsbøl, "Folkegaven" ved Hjorth og Hjorth og mange mange flere.

"Der var ingen af os, der havde regnet med så stor succes som den, vi har opnået på Roskilde Festival i løbet af de sidste par år. Men succesen var der, og nu vil vi forsøge at skabe nye rammer for Spoken Word. Vi sætter det hele lidt på spidsen og tester, om der er grobund for en videreudvikling af scenen. Man kan sige, at Højskolerne i samarbejde med eventgruppen KulturBeton afslutter én epoke samtidig med, vi forsøger at starte en ny" siger projektleder Jesper Øland fra Højskolerne.

Spoken Word-traditionen har sit udspring i 50’ernes amerikanske beatkultur, men har gennem årene udviklet sig til en særlig form for litterær genre, hvor forfattere udfordres til at fremføre tekster og tilføre det noget performativt. De skal ikke bare sætte deres ord til skue – men også sig selv.

"Spoken Word handler om de store ting. Om kærligheden. Om døden. Den handler om de forfattere, der har noget på hjerte og om dem, der gerne vil lytte til dem, der har noget på hjerte. Genren kræver en del lydhørhed, og om man kan finde den i det københavnske natteliv, finder vi ud af den 19. januar, hvor vi sætter det hele lidt på spidsen" fortæller Jesper Øland.

Ud over programmet fra Spoken Word vil det være muligt at gå på opdagelse i selve fabriksbygningen, der ved hjælp af installationkunst får pustet nyt liv i sig. Derudover er muligt at drikke en "sjakbajer" - brygget efter gamle traditioner af Nørrebros Bryghus og Fur Bryghus - i den dertil indrettede bar. Hele oplevelsen arrangeres af eventgruppen KulturBeton og Højskolerne.

Arrangementet afholdes i bygning 1101 på F.L. Smidths gamle grund i Valby - indgang fra porten ved Gammel Køge Landevej 20-22. Billetter koster 60,- stykket og kan bestilles ved enten at ringe på billettelefonnummer 28 53 06 77 eller ved at sende en mail med ønsket billetantal, navn og telefonnummer til [email protected]

Bestil billetter


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA