x

Kunst og Musik på Karriere

Kunst og Musik på Karriere

Det er tre år siden, at foretagendet Revolver sidst inviterede til en af deres fester, men nu er de tilbage med et arrangement på Karriere på Flæsketorvet i København den 17. januar.

Revolver har eksisteret siden 2001, hvor upcoming bands fra Danmark og Norden sammen med ung progressiv kunst, og djs fra etablerede bands, har udgjort det faste setup. Det er også tilfældet denne aften, hvor en særlig udvalgt skare af kunstnere, musikere og djs tilsammen vil danne rammerne om arrangementet

Musikken leveres af to meget forskellige orkestre. Den unge, svenske sangerindel Lykke Li, der er undervejs med sit første album, har allerede med udgivelsen af sin ep opnået stor opmærksomhed. Aftenens andet band er det nye danske band When Saints Go Machine, som betegnes som funky, skramlende dansemusik, der uden blusel vedkender sig deres Prince-inspiration.

Kunsten vil denne aften spænde fra performance til videoinstallationer samt live præsentation af et computerspil og en tv-kanal omhandlende kunst, videnskab og skønhed. Fælles for de kunstneriske bidrag til denne aften på Revolver er, at de foregår live og over tid. Der præsenteres ingen statiske værker hængende på væggen, men derimod er både performance og video betinget af publikums tilstedeværelse. Computerspillet og ’TK News’ vil blive præsenteret og kommenteret af bagmændene, det tyske kunsterpar Joulia Strauss & Moritz Mattern, selv.

Aftenens øvrige musikalske indslag består af to musikere fra Efterklang, der vil spille deres egne yndlingsplader, efterfulgt af Kasper Nørlund fra Spleen United.

Aftenens sceneshow indledes med en performance af kunstneren Kasper Sonne. Det er første gang, Sonne præsenterer sin "Untitled Performance", som vil udfordre såvel Sonne som publikum. Sonne interesserer sig for betydningsdannelser i forhold til kulturelle og ladede udsagn, som for eksempel ’Jeg elsker dig’. Når et ord repeteres i det uendelige, ændres den oprindelige betydning så? Og opstår der nye betydningsdannelser, når det udsiges i en anden kontekst end den sædvanlige?

Den unge svenske musiker Lykke Li udgav i efteråret sin ep "Little Bit", som hun allerede har opnået stor succes med. Lykke Li kan karakteriseres som en moderne fortolker af singer/songwritergenren. Lis første soloalbum, "Youth Novels", kommer på gaden 30/1 2008 og er produceret af Björn Yttling fra hitbandet Peter, Bjorn og John.

Græske myter, en narkopåvirket svane, en alternativ vejrudsigt og filosofier af Adorno er nogle af de temaer, som det tyske kunsterpar Joulia Strauss & Moritz Mattern behandler på deres fiktive kunstnerkanal "TK NEWS" og i deres computerspil om kunst. I samarbejde med videnskabsfolk undersøger Strauss & Mattern de klassiske grænser for kunst – altsammen i forsøget på at bringe kunst og videnskab tætterer sammen, og at bidrage til en ny diskurs om begrebet "skønhed" i samtidskunsten.

est. 2610 består af Silas Emmery & Marie Kølbæk Iversen, der begge er 6. års-studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Deres performative video-installation undersøger det fysiske rums begrænsninger, når de projicerer live-optagelser af publikum direkte på skærmen. I en særlig konstrueret live- og dobbeltprojektion vil publikum se sig selv se: I et aflukket rum står en person med et spejl foran brystet, i dette spejl projiceres en live-optagelse af publikum, som optages af et kamera, der sender optagelsen tilbage på lærredet i salen. På den måde skabes videoværket direkte – og med publikums eget spejlbillede som resultat.

Der er gratis entre til det spektakulære arrangement.

REVOLVER
Torsdag 17/1 -2007 kl. 20
KARRIERE
Flæsketorvet 57-67
København V


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA