x

Are We Brothers? på turné med Mani Spinx

Are We Brothers? på turné med Mani Spinx

Sangskriver og sanger Mani Spinx (billedet) tager i januar det nye band Are We Brothers? med på scenen ved fem koncerter.

Mani Spinx - med det borgerlige navn Mads Brøbech Jørgensen - er, foruden sanger og sangskriver også illustrator, producer og kunstner. Han debuterede med den anmelderroste "Post Modern Panic Attack" i 2006, og er aktuel med ep'en "Paper Cuts", hvorom GAFFAS anmelder skrev:

"Spinx’ tekster og melodier står distancen i de velkendte rammer, og det er der ikke mange kolleger herhjemme, der kan prale af. Men mens Paper Cuts er et triumftog for sangskriveren Mads Brøbech Jørgensen, så mangler den lidt af Mani Spinx’ skæve og sprælske energi. Et behageligt og velklingende mellemspil – ikke mere og ikke mindre".

Indiebandet Are We Brothers? er undervejs med deres debutplade, der udkommer på Liga-værten Kristian Leths nystartede pladeselskab Speed of Sound, og pladen vil indeholde bidrag fra Figurines-medlemmer såvel som The Blue Vans Steffen Westmark.

I indeværende måned kan Are We Brothers? opleves live som support for Mani Spinx ved en håndfuld koncerter i Jylland og på Fyn.

Derefter skrues lydstyrken ned og intimiteten i top med en akustisk solo-turné, hvor Mani Spinx balles op af svenske Elin Ruth Sigvardsson, der trods sine kun 26 år allerede en yderst i den svenske musikverden. Hendes countryinspirerede singer/songwriter-pop har affødt flere svenske radiohits, to Svenske Grammynomineringer, to Rockbjörnen-nomineringer, en svensk P3 Guld-nominering, store salgstal, fremragende anmeldelser samt The Swedish Music Publishers Association-pris for ”Newcomer Of the Year”.

Elin Ruth Sigvardssons tredje udspil ”A Fiction” udkommer i Danmark sidst i januar og kan altså nærlyttes inden Spinx og Sigvardsson kan opleves live.

Hele forårsturen rundes endeligt af den 2. maj på Rust i København. Et job, der flere gange er flyttet på grund af forsinkelser i genopbygningen efter en brand, men nu altså ender som afslutning af forårsturnéen.

Mani Spinx indspiller allerede nu sit næste nye fuldlængde-album med forventet udgivelse til september 2008. Albummet har endnu ingen titel, men bliver til i et samarbejde mellem Spinx og flere af Danmarks mest prominente producere.

Men inden da er der altså mulighed for at opleve Mani Spinx i både det energisk rockede og det mere folk-inspirerede hjørne på mange af landets spillesteder.

MANI SPINX – LIVE 2008

11.1. - Herning, Fermaten
12.1. - Middelfart, Musikhuset Walker
17. 1. - Århus, Studenterhuset
18.1. - Odense, Posten
24. 1. - Aalborg, Skråen
25.1. - Randers, Tante Olga
26.1. - Haderslev, Månen
31.1. -Silkeborg, Rampelys
26.2. - Århus, Fatter Eskil
27.2. - Odense, Dexter
28.2. - Viborg, Paletten
29.2. - Skive Theater
1.3. - Struer, Folkets Hus
4.3. - København, Rust
5.3. - Roskilde, Gimle
6.3. - endnu ikke offentliggjort
7.3. - Slagelse Musikhus
8.3. - Sønderborghus
2.5. - København, Rust

Are We Brothers? er med på landevejen 17.-26. januar, mens det er Elin Ruth Sigvardson, der bakker Mani Spinx op fra 26. februar til 8. marts.

Besøg Are We Brothers? på MySpace

Besøg Mani Spinx hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA